Hatay’a 7 Milyon Tl’lik Dev Proje

Antakya’da İller Bankası’ndan temin edilen 7 Milyon 086 bin 194 TL’lik kredi ile yapılan tesis inşaatının hızlı bir şekilde ilerlediğini aktaran Genel Müdürlük, projenin tamamlanıp aktif hale getirilmesiyle birlikte günde 3 bin 850 metreküp suyun arıtılacağını aktardı.

Yapı denetimi HATSU Etüt ve Plan Daire Başkanlığı tarafından yapılan projeyi 2017 yılının ilk çeyreğinde tamamlanmayı planladıklarını aktaran İdare, Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur Prensibi’ne göre dizayn edilen tesiste evsel atık suların Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun arıtımı sağlanarak yaklaşık yüzde 90 giderim verimi ile Asi Nehri’ne bağlanan Karasu Deresi’ne deşarjının sağlanacağını açıkladı.

Hataylılara temiz ve sağlıklı bir yaşam alanı sağlamanın yanı sıra herkesin ortak malı olan doğayı koruma ve gelecek nesile tertemiz aktarma adına projelerini hayata geçirmeye devam eden HATSU, çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedeflenen Atık Su Arıtma Tesisi’nin arıttığı atıksuyun sulama suyunda kullanılır seviyede olacağına da dikkat çekti.

İdare ayrıca, Samandağ ve Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımını tamamlayarak Hataylıların hizmete sunduklarını aktararak, Kırıkhan, Erzin ve Reyhanlı Atıksu Arıtma Tesisi inşaatlarının da tüm hızıyla devam ettiğini hatırlattı.

hataya-7-milyon-tllik-dev-bir-proje-daha-5 hataya-7-milyon-tllik-dev-bir-proje-daha-6

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.