Arsuz’da Dereler Temizleniyor

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Devlet Su İşleri(DSİ) ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’yle yapılan görüşmeler sonucu ilçe sınırları içerisinden geçen onbir tane derenin teker teker ıslah edildiğini söyledi. Betonarme yan duvarlar ve suyun düzenli akışını sağlayacak çalışmalar kapsamında DSİ tarafından Gökmeydan Deresi’ndeki ıslah çalışmalarını inceleyen Başkan Nazım Culha, ilçeyi olası taşkınlardan koruyacak olan çalışmaların hava şartlarını göz önünde bulundurarak biran önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.
DSİ’nin Karahüseyinli Karaçalı Deresi’nin ardından Gökmeydan Deresi’ndeki ıslah çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Başkan Culha, geçmiş yıllarda yaşanan sel felaketlerinde ciddi zarar gören Hacıahmetli – Gözcüler – Höyük – Arpagedik ve Avcılarsuyu Dereleri ile bunların birleşerek tek yatak haline dönüştüğü Arsuz Deresi’nin de ihalesinin yapıldığını ve en kısa zamanda ıslah çalışmalarına başlanacağını ifade etti.
Karaağaç Mahallesi’ndeki Belen Deresi ile Arsuz’un girişinde bulunan ve Arsuz Polis Karakolu’nun önünden geçen Soğanlık Deresi’nin de büyükşehir belediyesi tarafından, yine Karaağaç Mahallesindeki Şekere Deresi’nin DSİ tarafından ıslah programına alındığını belirten Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçe genelindeki tüm dereleri sağlıklı bir duruma getirerek aşırı yağışlar dolayısıyla oluşabilecek taşkın risklerine karşı önlem almaya devam ettiklerini vurgulayarak, yapılan çalışmaların ilçenin kanayan yarası olan derelere merhem olacağını belirtti.

gokmeydan-deresi-1 gokmeydan-deresi-2 soganlik-deresi

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.