İskenderun’da Yaralı Flamingo Kurtarıldı

İskenderun Kaymakamlığından verilen bilgiye göre ; 1. Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanlığı tarafından, 2692 Sayılı Kuruluş Kanunu ile kendisine verilen görevler kapsamında, bağlı olduğu mülki amirlikler koordinasyonunda, denizden meydana gelebilecek her türlü kaçakçılığın önlenmesi maksadıyla, 7 Gün 24 saat denizlerimizde görev icra edilmektedir.

2. 04 Kasım 2016 tarihinde ALO 158 Sahil Güvenlik İhbar Hattını arayan bir şahıs Yelken Kulübü açıklarında yaralı vaziyette bir Flamingo olduğu ihbarını vermiştir.

3. Sahil Güvenlik Ekipleri süratle olay yerine intikal etmiş, yapılan kontroller neticesinde bahse konu yaralı Flamingo Yelken Kulübü açıklarında tespit edilmiş ve sağlık müdahalesi yapılması maksadı ile denizden alınarak Dörtyol Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği Ekiplerine canlı olarak teslim edilmiştir.

4. Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanlığınca, Doğu Akdeniz’de ülkemizi tehdit edebilecek başta terör faaliyetleri olmak üzere her türlü yasadışı faaliyetlerin önlenmesi, silah, patlayıcı, uyuşturucu ve ülkemize sokulması yasak olan maddelerin yasadışı yollardan ülkemize sokulmasına engel olunması, düzensiz göç faaliyetlerinin engellenmesi, yasa dışı su ürünleri avcılığının önlenmesi ve caydırıcılığın sağlanması ve vatandaşlarımız ile turistlerin can güvenliğini korumak maksadıyla; Hatay Valiliği ve diğer kamu kurum/kuruluşları ile koordineli olarak tüm sorumluluk sahasında, 24 saat üzerinden icra edilen kontrol/denetimlere devam edilmektedir.

1 2

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.