Arsuz’da Altyapı için son hamle

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın girişimleri ve konu üzerindeki hassasiyeti ile Arsuz’a damgasını vuracak olan en kapsamlı hizmetlerden biri olan altyapı çalışmalarında sona doğru gelindi. Arpaderesi, Büyükdere, Harlısu, Karaağaç, Karahüseyinli, Karapelit, Kışla, Kozaklı, Müftüler, Nardüzü, Nergizlik ve Pirinçlik’i de içerisine alan 552,55 kilometrelik birinci etap altyapı bölgesinde yapım ihalesi öncesi gerekli olan jeolojik etütler İller Bankası Jeolojik Etütler Kontrolü Hasan Gül ile birlikte Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) Etüt ve Plan Dairesi Başkanlığı ve Arsuz Belediyesi ekiplerinin nezaretinde başladı.
Arsuz’un şehirleşmesinde yaşanan sorunların tümünü çözüme kavuşturacak olan altyapı çalışması için gerekli görülen jeolojik etütlerin yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanması ve jeolojik etüt raporlama işleminin ardından da yapım ihalesinin yapılarak en kısa zamanda altyapı çalışmalarının başlaması hedefleniyor.
İller Bankası tarafından yüklenici firmaya yaptırılan ve altyapının yapımına dayanak niteliği taşıyan jeolojik etüt çalışmaları, göreve geldikleri günden itibaren şehrin önemli sorunlarını çözme noktasında büyük bir çaba harcayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve ekibini hedefe bir adım daha yaklaştırırken, bu hamlenin ardından yapılacak olan yapım ihalesi de ilçenin en önemli sorunu olan altyapıyı da kökten çözüme kavuşturacak.

altyapi-jeolojik-etut-7

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.