Başkan Culha’ya sevgi seli

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bir yandan ilçe genelinde gerçekleşen çalışmaları bizzat yerinde incelerken, diğer yandan da çat-kapı sürpriz ziyaretlerle hem halkla birebir temas kurup sorun ve sıkıntıları yerinde dinliyor, hem de vatandaşları sevindiriyor. Bu bağlamda, dün Başkan Yardımcısı Sedat Deveci ve Fen İşleri Müdürü Koray Mazmancı ile birlikte Avcılarsuyu’nda Rabia Hamarat ve ailesine çatkapı ziyaret gerçekleştiren Başkan Culha, daha sonra 2015 yılında yaşanan sel felaketinde yıkılan ve yeniden inşa edilen köprü menfez çalışmalarının ardından, Devlet Su İşleri(DSİ) uhdesinde bulunan ve bu yıl yatırım programına alınarak 24 Ekim’de ıslah ihalesi gerçekleşen Höyük – Hacıahmetli – Avcılarsuyu kollarının birleşmesiyle Arsuz Çayı adını alan derenin, Avcılarsuyu kolu üzerinde başlayacak olan çalışmalar öncesi, derenin son durumunu inceledi.

Dere ıslahı Avcılarsuyu’nda başlayacak
Halkın yanısıra, Avcılarsuyu Mahalle Muhtarı Mehmet Dereboğaz’ın da katıldığı inceleme gezisinde Başkan Nazım Culha, Avcılarsuyu Deresi’nin ıslah edilmesinin önemine değinerek, Hatay Valiliği, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, DSİ Bölge Müdürlüğü , İl Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler ve sağlanan koordinasyon sonucu derenin 20 milyon liraya ıslah edileceğini dile getirdi. Derenin iki kenarının da beton ve taşlarla tahkimatının yapılacağını ve üzerindeki köprünün yeniden inşaa edileceğini ifade eden Başkan Culha, çalışmanın tamamlanmasıyla bu bölgenin taşkınlardan tamamen kurtulacağını söyledi.

Hizmete engel yok!
Avcılarsuyu’nun ardından Haymaseki Yeni Mahalle İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Başkan Culha, buradan da Gözcüler Ortaokul ve İlkokulu’na geçti. Gözcüler Ortaokul ve İlkokulu’nda engelli öğrenciler için ihtiyaç duyulan engelli rampası yapımını inceleyen Başkan Culha, öğrencilerin okul çıkışlarında yaşamını kolaylaştıracak rampanın çevresine de peyzaj düzenlemesi yapılması ve ağaç dikilmesi talimatı verdi.

oyun-1 oyun-2 oyun-3 oyun-4

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.