Başkan Culha,Şebekenin yeraltına alınması sorunu çözer

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçenin öncelikli sorunları arasında yeralan elektrik soruna kalıcı ve kesin çözüm bulmak amacıyla ENERJİSA Hatay İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, enerji kurmaylarıyla bir araya geldi. İlçedeki sorunları ve çözüm önerilerini mesleğinin verdiği avantajı kullanarak brifing şeklinde anlatan Başkan Culha, Enerjisa yetkililerine ayrıca belediyenin tespit ettiği ve vatandaşlardan gelen taleplerin yer aldığı trafo ve ilave şebeke taleplerinin yanısıra belediyenin 2017 – 2018 yatırım programı kapsamında gerçekleştireceği yeni tesisler ve bu tesislerin enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılması gereken çalışmaların yer aldığı ayrıntılı bir rapor sundu.

Enerjisa yetkililerine ilçede devam eden enerji yatırım hamlesinden dolayı teşekkür ederek, bu hamlenin devamını isteyen Başkan Culha, “İlçemiz genelindeki hemen hemen her mahallemizde gerilim düşüklüğü ve trafo sıkıntısı yaşanmaktadır. Toroslar Edaş’ın Enerjisa tarafından devralındıktan sonra trafo ve şebekelere ciddi müdahaleler yapılarak sıkıntılar giderilmeye çalışsa da ilçemizde ciddi anlamda esen yarıkkaya rüzgarı nedeniyle sık sık elektrik kesintileri yaşanmakta ve bu durum yaşamı ve çalışma koşullarını olumsuz bir yönde etkilemektedir. Bunun yanı sıra kırsal yerlerde halen ağaç direk olan elektrik direklerinin değişmesi ve şebeke ilavelerinin yapılması bu bölgeleri enerji bakımından rahatlatacaktır. İlçemizde birkaç yerde yer altına alınmış olan enerji şebekeleri de bu bölgeleri enerji anlamında oldukça rahatlatmıştır. Yerleşim ve sanayi alanlarının en yoğun olduğu yerlerin başında gelen Karaağaç ve Nardüzü Mahallelerimizin de enerji şebekelerinin kablolu şebekeye dönüştürülüp yer altına alınması bölgeyi enerji olarak çok üst düzeye getirecektir. Bu çalışmanın yapılması ve daha sonra diğer yerleşim birimlerini kapsaması enerji sıkıntısını çözüme kavuşturacaktır. İlçemizde ayrıca sokak aydınlatmalarının geniş kapsamlı bir çalışma ile bakımdan geçirilmesi ve eksik yerlere sokak aydınlatması ilavesi yapılması gerekmektedir” derken, Enerjisa’nın çalışmalarını yoğunlaştırıldığı yerlerde enerji sorunlarının minimum düzeye düştüğünü dile getirdi.

Halkın talepleri öncelikler arasında
Köyden mahalleye dönüşen yerlerde şebekelerin eski ve direklerin ağaç tipi olması nedeniyle bu mahallelerdeki şebekelerin değiştirilmesi, ilave trafo yapılması ve mevcut trafoların gücünün yükseltilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Nazım Culha bunun yanısıra, Gözcüler Mahallesi Atatürk Caddesi ve Sakarya Caddesi’nin kesiştiği yerde bulunan trafonun güçlendirilmesi, Çetillik Mahallesi 14 Nisan Caddesinde bulunan trafonun güçlendirilmesi , Gülcihan, Üçgüllük, Arpaçiftlik Mahallelerine şebeke ve trafo ilavesi yapılması, Madenli Mahallesinde trafo ilavesi ve trafo gücünün yükseltilmesi, ilçe genelinde sokak aydınlatmalarının bakım ve onarım çalışmasının hızlı bir şekilde yapılması, Akçalı Mahallesi İsmet İnönü Caddesi üzerinde bulunan bazı sokaklarda trafonun güçlendirilmesi talebinde de bulundu.

Yatırım sadece enerjide değil!
Belediyenin 2017 – 2018 yatırım programında yer alan hizmetlerin de enerji altyapısının oluşturulmasını isteyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz merkezde kent meydanı yapım projesi, Altınkent sitesi yanı evlendirme dairesi yapım projesi, Akçalı Mahallesi(Biçer Beton karşısı) belediye hizmet binası yapım projesi, Gökmeydan Mahallesi kültür ve sosyal tesis yapım projesi, Karaağaç Uğur Mumcu Mahallesi kültür sitesi yapım projesi, Nardüzü Mahallesi spor kompleksi yapım projesi, Arsuz Çetillik Mahallesi semt pazarı yapım projesi, Karaağaç Mahallesi spor kompleksi yapım projesi ve Karaağaç Mahallesi evlendirme dairesi yapım projesinin hayata geçeceğini belirterek, ilçenin 50 yıl sonrasını baz alarak çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

enerjisa

Önceki İçerikBoş bulunan Kaymakam Adaylığı kadroları için yazılı sınav yapılacak
Sonraki İçerikCinsel İstismara Karşı Çocuk Eğitimi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.