Arsuz’da taşkınla mücadeleye devam

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Devlet Su İşleri(DSİ) uhdesinde bulunan ve Arsuz’u taşkınlardan koruyacak olan dere ıslahı çalışmaları kapsamında Höyük – Hacıahmetli – Avcılarsuyu kollarının birleşmesiyle Arsuz Çayı adını alan derenin yatırım programına alındığını ve 20 milyon keşif bedeli ile 24 Ekim 2016’da ihalesinin yapılacağını söyledi.
Arsuz Çayı deresinin ıslah çalışmalarının iki etap şeklinde gerçekleşeceğini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, yapılacak olan ihaleyle derenin birinci etabının başlayacağını, ikinci etabının da önümüzdeki yıl gerçekleşeceğini belirterek, daha önce yaşanan sel felaketlerinin verdiği hasarların büyümesinde bu derenin ıslahının yapılmamasının büyük önem taşıdığını dile getirdi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, DSİ Bölge Müdürlüğü , İl Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler ve sağlanan koordinasyon sonucu derelerin ıslahında büyük bir aşama kaydedildiğini belirten Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, daha önce yapılan girişimler doğrultusunda Zilli Deresi’nin yanısıra, Karaçalı Deresi’nin yaklaşık iki milyon dörtyüz bin liraya ihale edilerek ıslah edildiğini, Gökmeydan Deresi’nin de bir milyon altıyüz elliiki bin lira keşif belediyle ıslahının sürdüğünü söyledi.
Arsuz genelinde 16 ana dere olduğuna dikkat çekerek DSİ dışında Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin de Belen Deresini ıslah programına aldığını, bazı derelere de belediye ekiplerinin müdahale ettiğini vurgulayan Başkan Nazım Culha, kış mevsimi öncesi, olası taşkınlara karşı tüm dereleri tamamen kontrol altına almaya çalıştıklarını vurguladı.

dere-3 img_3855

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.