Arsuz Belediyesi halkla birlikte

Halkın gereksinimleri ve önceliklerini göz önünde bulunduran Arsuz Belediyesi, halkın temiz çevre talebiyle gerçekleştirdiği toplantıya duyarsız kalmadı. Karaağaç Mahallesi Cumhuriyet mıntıkasında bazı firmaların atıklarını dereye bırakması sonucu oluşan kötü koku ve çevre kirliliğine dikkat çekerek, yetkilileri göreve davet etmek amacıyla vatandaşların düzenlediği toplantıya eşlik eden Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Deveci ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şerif Akçalı, belediye olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi, HATSU, Hatay Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne konuyla ilgili yaptıkları girişimleri anlattı.

Yetki ve sorumluluk alanlarında olmamasına rağmen, temiz bir çevrenin yanı sıra halkın rahatı ve huzuru için tüm sorunları teker teker çözüme ulaştırmak için çaba harcadıklarına değinen Sedat Deveci, söz konusu fabrikayla ilgili 9 Eylül 2016 tarihinde Hatay Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün işletmede tespitler yaptığını, işletmeden kaynaklı atıksu numunesinin alınarak analize gönderildiğini belirterek, analiz sonuçları çerçevesinde mevzuatlar gereğinde de gerekli işlemlerin yapılacağını anlattı.
Yapılan girişimler sonucu Belen Deresi’nin da Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ıslah programına alındığını söyleyen Başkan Yardımcısı Sedat Deveci, halk sağlığını tehlikeye sokacak her türlü konuyla halkla birlikte olduklarına vurgu yaptı.

cevre-ve-sehircilik-il-mudurlugu sedat-deveci

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.