Özel İskenderun Gelişim Hastanesinden Bir Mucize Operasyon Daha

Kalp yetmezliği ve KOAH (müzmin tıkayıcı akciğer hastalığı) nedeniyle yıllardır olması gerektiği safra kesesi ameliyatı, ‘narkoz alamazsın’ denilerek yapılamayan 61 yaşındaki Mehmet Mercan, ‘lokal anestezi (bölgesel uyuşturma)’ tekniğiyle ameliyat olarak sağlığına kavuştu. Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Çay tarafından uyutulmadan ameliyatı gerçekleştirilen Mehmet Mercan, kısa sürede normal hayata geri döndü.

“Ekip olarak başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik”
Gerçekleştirdikleri ameliyat hakkında bilgilendirmede bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Çay, “Hastam, bana ulaştığında safra kesesinde tekrarlayan iltihap nedeniyle nekroz (kangren) oluşmuş ve safra kesesi patlamış haldeydi. Bu nedenle hastamız, zehirlenmiş ve hayati tehlike içerisinde kalmıştı. Narkoz vermeden uyguladığım lokal anestezi tekniği ile ameliyatını ekip olarak başarıyla gerçekleştirdik. Hastamıza sağlığını ve hayatını armağan ettiğimiz için çok mutluyuz” açıklamasında bulundu.

“Ameliyat sırasında doktorumla sohbet ettik”
Uzun süredir ameliyat olamadığı için sağlık sorunları artan Mehmet Mercan ise Op. Dr. Ali Çay’a teşekkür ederek, “Geçirdiğim rahatsızlıklardan ötürü, ameliyat olabileceğim ümidim kalmamıştı. Ta ki Doktorum Ali Çay, bu ameliyatı lokal anestezi altında gerçekleştirebileceklerini söyleyene kadar. Ameliyat sırasında doktorumla sohbet ederek, başarılı bir ameliyat geçirdim. Kendisine çok teşekkür ederim” dedi.

safra-kesesi-1

Önceki İçerikKüçük Kara Balık Miniklerle Buluştu
Sonraki İçerikHbb’nin 15. Sosyal Marketi Reyhanlı’da Açıldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.