Denizler Bant Sistemiyle Temizleniyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), tarihi ve doğal güzellikleriyle adından söz ettiren Hatay’ı hak ettiği temiz çevre koşullarına ulaştırmak için yoğun çaba harcıyor.

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Hatay’ın masmavi sularının katı atıklardan ve yabancı maddelerden arındırılması için çalışma başlattı. HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın çevre hassasiyeti dolayısıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, biri 15, diğeri 10 metre uzunluğundaki iki adet deniz yüzeyi temizleme teknesi ile temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, sabah 6.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında çalışarak su yüzeyinde bulunan çöpleri ve katı atıkları toplayarak insan sağlığını tehdit eden çevre kirliliğinin de önüne geçiyor.

Denizler Bant Sistemiyle Temizleniyor

Konveyör bant sisteminin su seviyesine indirilmesi tekniği ile su yüzeyinde bulunan atıkları, tekne içerisinde ki çöp konteynerlerine aktaran ekipler, atıkların su dibine çökerek dip kirliliği oluşturmasına da engel oluyor. Bant sistemi ile tekneye alınamayacak kadar büyük çaptaki ve ağır atıklar kanca veya file kullanılarak denizden alınıyor. Asi Nehri aracılığıyla komşu ülkelerden denize ulaşan atıkların yüzeyde iken toplanması ile deniz ve sahillerimizde meydana gelebilecek ileri derecede kirlilik engellenmiş oluyor.

ATIKLAR SAHİLE ULAŞMADAN TOPLANIYOR

Deniz kirliliğinin ortadan kaldırılması için yoğun çaba harcayan HBB’nin donanımlı temizlik ekibi, atıkları sahile ulaşmadan toplayarak sahil kirliliğinin de önüne geçiyor. HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, hava muhalefetiyle karşılaşılmadığı müddetçe, farklı zamanlarda 186 km’lik sahil şeridi boyunca çalışan iki tekne ile gerçekleştirilen temizlik çalışmalarının sürdürüleceğini belirtti.

deniz-2 deniz-4 deniz-5

Önceki İçerikSOR, SORGULA VE ANLA
Sonraki İçerikİskenderun Belediye Meclisi Ekim Ayı Son Toplantısı Gerçekleştirdi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.