Hatsu, Kaçak Su Kullanımına Göz Yummuyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Abone İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin rutin kontrolleri sırasında ve ALO 185 HATSU İhbar ve İstek Hattı’na gelen bildirimler doğrultusunda tespit edilen kaçak ve usulsüz su kullanımlarına müdahalelerini sürdürüyor.

Hatay’ın dört bir tarafında hayata geçirdiği içmesuyu projeleri ile arsenikli, paslı, topraklı ve deforme olan borulardan kurtarmanın yanı sıra abone olmadan içmesuyu kullanımına yönelikte mücadelenin sürdüğüne dikkat çeken Genel Müdürlük, 2016 yılı Ağustos ve Eylül ayları arasında 15 ilçede toplamda 995 adet kaçak su kullanıldığı saptandığını ve gerekli işlemlerin yapıldığını aktardı.

İçmesuyu aboneliği yaptırmadan kaçak su kullanmanın su dağıtımında haksızlığa ve abone olan vatandaşların su faturasındaki maliyetinin artmasına sebep olduğuna vurgu yapan İdare, abone bağlantısı olmayan vatandaşların HATSU Hizmet Binaları’na gelerek abone bağlantıları için başvuruda bulunmaları konusunda çağrıda bulundu.

Son 2 aylık süreç içerisinde abone olmadan tespit edilen kaçak su kullanımı ilçe verileri şu şekilde: “Altınözü 6, Antakya 143, Belen 67, Defne 25, Hassa 77, Kırıkhan 103, Kumlu 43, Reyhanlı 76, Samandağ 132, Yayladağı 4, Arsuz 107, Dörtyol 56, Erzin 14, Payas 58 ve İskenderun 84”

hatsu-kacak-su-kullanimina-goz-yummuyor

Önceki İçerikYaşlılar Günü’nde Duyarlı Davranış
Sonraki İçerikÖğretmenlere hep destek, tam destek
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.