Belen’de 15 Milyon Tl’lik İçmesuyu Projesi Sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), hayata geçirdiği içmesuyu projeleri sayesinde diğer ilçelerde olduğu gibi Belen’i de paslı borulardan kurtarmaya devam ediyor.

HATSU Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı devam eden dev içmesuyu projeleri ile içme suyundan sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde kullanım sağlanacağının altını çizen Genel Müdürlük, yıllardır kullanılan paslı ve asbestli olan boruların iptal edilerek tamamen yenilendiğini ve geleceğe önemli bir yatırım yapıldığına vurgu yaptı.

Projenin 2015 yılında hayata geçtiğini ve maliyetinin 15 milyon 416 bin TL olduğunu hatırlatan İdare, farklı boru çaplarında döşenen içmesuyu hattının toplamda 130 km uzunlunda olacağını ayrıca 2017 yılında tamamlamayı planladıklarını açıkladı.

Devam eden projenin yüzde 40’lık bölümünün tamamlandığını aktaran HATSU, İssume, Fatih, ve Halilbey mahallelerinde abone bağlantılarının yapıldığını ve 20 personel 4 kepçe ile 2 kamyonun görev yapmayı sürdürdüğünü aktardı.

belende-15-milyon-tllik-icmesuyu-projesi-suruyor-4 belende-15-milyon-tllik-icmesuyu-projesi-suruyor-6 belende-15-milyon-tllik-icmesuyu-projesi-suruyor-8

Önceki İçerikİste’de Oryantasyon Ve Hoşgeldin Toplantısı Düzenlendi
Sonraki İçerikİskenderun’a Yaklaşık 200 Bin Ton Asfalt Dökülecek
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.