19 Milyon Tl’lik Erzin İçmesuyu Projesi Başladı

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’nın (JICA) 125 milyon TL’lik kredisini almak için sunulan projeler arasında bulunan Erzin İçmesuyu Şebekesi İnşaatı maliyetinin 19 milyon 740 bin TL olduğunu açıklayan Genel Müdürlük, “Her Şeyden Önce Sağlık” sloganıyla 2018 yılında tamamlanması planlanan çalışmalar ile Erzin genelinde yıllardır süren sorunlara son vermeyi hedefliyor.

Erzin ilçesinin su sıkıntılarına son vermek ve kayıp kaçak oranını gidermek amacıyla ilçenin tamamı için dev bir projeye imza atan Genel Müdürlük, proje kapsamında ilçeye çeşitli çaplarda toplamda 245 kilometre içmesuyu hattının döşeneceğini açıklayarak, basınca dayanıklı ve sağlık yönünden hiçbir tehdit oluşturmayacak borulardan döşenecek olan hattın 211 kilometresinin Polietilen, 34 kilometresinin ise Duktil borulardan oluşacağını kaydetti.

Paslı, topraklı ve deforme olan boruları bertaraf edecek olan dev proje sayesinde 7 bin 200 adet abone bağlantısının yapılacağını bildiren İdare, arazi şartlarından dolayı su sıkıntısı çeken mahallelerde 85 metre yatay sondaj yapılarak suyun iletilmesinin planlandığını açıkladı.

19-milyon-tllik-erzin-icmesuyu-projesi-basladi-1 19-milyon-tllik-erzin-icmesuyu-projesi-basladi-6

Önceki İçerikKaan Metin Çelik’ten Hatay Büyükşehiri Tanıyalım Boyayalım Kitabı Okullara Dağıtılmaya Başlandı
Sonraki İçerikHatay Mozaikleri Expo’da
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.