Arsuz’da altyapıya 252 milyon liralık neşter

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU Genel Müdürlüğü Etüt Projeler Daire Başkanı Hüsna Karayazgan ve yüklenici firma temsilcileri ile birlikte Arsuz Altyapı Şebeke Proje haritası üzerinde değerlendirme yaparak, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Türkiye’nin coğrafi bakımdan en büyük ilçesi olan Arsuz’un en büyük sorunu olan altyapıyı çözüme kavuşturacak olan projenin tüm ayrıntılarıyla değerlendirildiği toplantıda, yaklaşık 1200 km. uzunluğundaki altyapı projesinin tahminen 252 milyon liraya mal olacağı dile getirildi.

Altyapı sorunu olmayan bir Arsuz için çalışmalar hızlandı
Daha modern ve daha yaşanabilir bir Arsuz için altyapının büyük önem taşıdığını ve öncelikli hizmetler arasında yer aldığını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “İlçemizde en çok ihtiyaç duyulan ve halkın en büyük beklentisi olan altyapı çalışmaları Hatay Büyükşehir Belediyesi koordinesiyle 2015 yılı Haziran ayında başlamış olup, büyük bir titizlikle devam etmektedir. İki etap şeklinde gerçekleşecek olan projeyle hedefimiz; Arsuz’u sağlam bir altyapıya kavuşturmaktır. Bu bağlamda; Karaağaç, Arpaderesi, Büyükdere, Harlısu, Karahüseyinli, Karapelit, Kışla, Kozaklı, Müftüler, Nardüzü, Nergizlik ve Pirinçlik’i de içerisine alan 552,55 kilometrelik birinci etap altyapı projemiz tamamlanmış olup, ihale süreci başlamıştır. Mali bütçe hazırlıkları devam eden birinci etap altyapı projesinin 2016 yılı içerisinde yapım ihalesi gerçekleşecektir. Yeni arıtma tesisi yapımı ile birlikte planlanan ve Arpagedik, Akçalı, Aşağıkepirce, Avcılarsuyu, Beyköy, Çerçikaya, Derekuyu, Gökmeydan, Gözcüler, Hacıahmetli, Haymaseki, Höyük, Işıklı – Tatarlı, Karagöz Konacık, Kurtbağı, Madenli, Tülek, Üçgüllük – Gülcihan, Yukarıkepirce, Arsuz Merkezi de kapsayan 589,90 kilometrelik ikinci etap altyapının da Şebeke Projesi’nde sona gelindi. Birinci etap altyapı projesinin bitmesinin ardından ikinci etap da eş zamanlı olarak başlayacaktır” dedi.

img_2358

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.