Hatay, Arsenikli Ve Paslı Borulardan Arındırılıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) tarafından yapılan yatırımlar sayesinde Hatay’ın içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısı önemli derecede vatandaşları rahatlatacak seviyeye getirdi.

Büyükşehir Belediyeleri arasında içmesuyundan yağmursuyu hattına, kanalizasyonundan arıtma tesislerine kadar en fazla altyapı projesi üreten ve uygulayan su ve kanalizasyon idaresi olma başarısına ulaşan HATSU Genel Müdürlüğü, iki yıl içerisinde çok ciddi içmesuyu projelerine imza atıldığını ve Hatay’a yıllarca yapılmayan altyapı çalışmalarının vatandaşların hizmetine sunulduğuna dikkat çekti.

Özellikle faaliyete geçen içmesuyu projeleri kapsamında iki yıl süresince Hatay genelinde 623 bin 746 metre içmesuyu hattının döşendiğine dikkat çeken Genel Müdürlük, “Her Şeyden Önce Sağlık” şiarıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında çıkardığı arsenikli, paslı ve toprak dolu olan boruların insan sağlığını ne kadar tehdit ettiğini gözler önüne sermekte olduğunu aktardı.

Hataylıların temiz ve kesintisiz bir şekilde içmesuyundan faydalanmasını sağlamanın yanı sıra kayıp kaçak oranını düşürme adına içmesuyu hatlarını yenileme çalışmalarına devam ettiklerine dikkat çeken İdare, Hemşehrilerimizi sağlıksız borulardan kurtarmak için HATSU’nun yüzlerce personelinin sadece insan sağlığı ile çevre sağlığı odaklı projeler hazırlamak için çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi.

Yıllardır kullanılan paslı borular ve tespit edilerek iptal edilen borular ile HATSU tarafından döşenen dayanıklı ve sağlıklı boruların fotoğrafları haber ile birlikte servis edilmiştir.

hatay-arsenikli-ve-pasli-borulardan-arindiriliyor-1 hatay-arsenikli-ve-pasli-borulardan-arindiriliyor-2 hatay-arsenikli-ve-pasli-borulardan-arindiriliyor-3 hatay-arsenikli-ve-pasli-borulardan-arindiriliyor-4 hatay-arsenikli-ve-pasli-borulardan-arindiriliyor-5

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.