Başkan Savaş’tan Expo 2021 Bilgilendirme Toplantısı

Gerçekleştirilen toplantıya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Sanayici ve İş Adamları Derneği (HASİAD) ve Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kabaali, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Yıldız, Hatay Gazeteciler Cemiyeti(HGC) Başkanı Ahmet Yetişen, Antakya Gazeteciler Cemiyeti(AGC) Başkanı Murat Berber ilçe belediyelerinden görevliler, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri(STK) ve Oda Temsilcileri katıldı.
Gerçekleşen toplantıda HBB Başkanı Doç. Dr Lütfü Savaş’ın kısa zaman önce adaylık imzasını attığı EXPO 2021’in, Hatay’a neler kazandırabileceği hususunda görüş alışverişinde bulunuldu.
EXPO ‘nun kültür, tarih, eğitim, sanat, eğlence ve ticaret alanında bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sait Günal, katılımcıları bilgilendirmek amacıyla sunum gerçekleştirdi.
GÜNAL,” EXPO İLE BÖLGENİN İMAJINI GÜÇLENDİRMEK MÜMKÜN OLACAKTIR”
Hatay’da gerçekleşmesi planlanan EXPO 2021 hakkında bilgi veren HBB Genel Sekreter Yardımcısı Sait Günal,” Türkiye’de EXPO faaliyeti 2005 yılında başlamıştır. EXPO bir botanik bahçesi değil, bölgesel kalkınma projesidir. Bütün enerji ve gücümüzü sivil toplum örgütleriyle birleşerek, medeniyetler şehri Hatay’ımızı dünya EXPO’larına tanıtmalıyız. Bizler şuan Medeniyetler Bahçesini kurmaya talibiz. Bu topraklarda biliyorsunuz ki İpek Yolu savaşı hala devam ediyor. Bu nedenle Hatay’ımız daha da önemli bir konumda yer alıyor. Buradaki güzellikleri doğru tanıtmalıyız. Bu direncin nereden geldiğini, Dafne- Apollon’un hala yaşadığını ve bu aşkın devam ettiğini ve bu toprakları çok sevdiğimizi EXPO ile anlatmamız gerekiyor. Bölgesel kalkınmamızı tüm kurumlar ile iş birliği içerisinde olarak ve devletimizi de arkamıza alarak sağlamamız gerekiyor. Hatay’ımızın tarihi değerleri oldukça fazla ve bu durum bizim için büyük bir fırsat. EXPO ile bölgenin değerini arttırmanın ve imajını güçlendirmenin mümkün olacağına inanıyorum. Botanik bahçemizi destekleyecek nehir, otoyol ve tren gibi rahat ulaşım ağlarını biran önce projelendirerek faaliyete geçirmeliyiz” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN SAVAŞ, “EXPO 2021 HATAY İÇİN BİR MİLATTIR”
EXPO 2021’in, kent turizmine uzun vadeli katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Savaş, “Sizlerle burada birlikte olmamızın amacı EXPO 2021’in Hatay’da yapılıp yapılamayacağı hakkında fikir alışverişi yapmamızdır. Biz büyükşehir statüsünü yeni kazandık. Ve bu statüye henüz erişmiş olmamıza rağmen altyapı çalışmalarımız ile diğer belediyelere göre açık ara öndeyiz. Hatay medeniyet, kültür ve tarihi ile çok zengin bir şehir. Takım ruhu, birlik ve beraberlik içerisinde şehrimizi daha fazla güzelleştirme adına buradayız. Ben Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şehrime katkı sağlamak amacıyla buradayım. EXPO 2021’in Hatay’da yapılması ilimiz için oldukça büyük bir şanstır. Bu konuda tabi ki devletimizin de bizi desteklemesi gerekiyor. Ortadoğu’da yaşanan ve başladığından beri tasvip etmediğimiz savaştan dolayı ekonomik olarak geriye gitmiş durumdayız. Ve inanıyorum ki Allah’ın izni ile Ortadoğu’daki savaş bittiği zaman da ekonomimizle zirveye çıkacak güce sahip olacağız. İşte bizler burada, bu sıkıntılı günlerde akıllı hareket ederek geleceğimizi satın almak zorundayız. Hatay tarihi ile yeraltı zenginlikleri, endemik çiçekleri ile dünyada çok önemli bir konumda. Sizlerle el ele vererek bu güzellikleri ve farklılıkları geleceğe taşımak istiyoruz. Bu yüzden sizlerin fikirleri de destekleri de bizim için oldukça önemlidir. EXPO 2021 gibi ayağımıza kadar gelmiş bir fırsatımız varken faydalanmamız gerektiğini düşünüyor ve EXPO 2021’in Hatay için bir milat olduğunu buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.
Toplantının ardından katılımcılara anket dağıtılarak, EXPO 2021’in Hatay’da gerçekleşmesi hakkında katılımcıların görüşleri alındı.

7399b9ec-707d-4a3e-bbff-a98be0cfd366 14393388_933504950126407_1309539292_o

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.