İçi Toprak Dolu Borular Hayrete Düşürdü

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün(HATSU), merkez ilçe Defne’ye bağlı Toygarlı Mahallesi’nde yapılan içmesuyu şebekesi yenileme çalışmaları sırasında çıkarılan paslı ve tıkalı olan borular hayrete düşürdü.

Yıllarca yenileme ile bakım çalışmalarının yapılmamasından dolayı paslanan ve tıkanan içmesuyu hattının tamamiyle yenilendiğine dikkat çeken Genel Müdürlük, “Her Şeyden Önce Sağlık” anlayışı kapsamında Toygarlı Mahallesi’nde içi toprak dolu hatlar yerine basınca dayanıklı temiz boruların döşendiğini aktardı.

Tıkanmış vaziyette olan boruların yenilenmesi sayesinde vatandaşların temiz su içeceğini ve mahalleye iletilen içmesuyu basıncının daha kuvvetli olacağını müjdeleyen İdare, çalışma kapsamında mahalleye 90’lık borularla 300 metre yeni içmesuyu hattının döşendiğini açıklayarak, çalışmada 1 kepçe ve 3 personelin görev yaptığını aktardı.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte mahallelinin derdine derman olacaklarına vurgu yapan HATSU, içmesuyu temini ve güçlendirme adına sondaj kuyusu çalışmalarının devam ettiğini hatırlattı.

ici-toprak-dolu-borular-hayrete-dusurdu-1 ici-toprak-dolu-borular-hayrete-dusurdu-6 ici-toprak-dolu-borular-hayrete-dusurdu-7

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.