Hatsu, Bayram Öncesinde Tedbirleri Aldı

Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara içmesuyunu sağlıklı şekilde iletilmesi adına kent genelinde tedbirleri sıkı tutan Genel Müdürlük, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından Antakya’nın çoğu kısmına içmesuyu sağlayan Antakya-Serinyol Terfi İstasyonu’na saniyede 125 litre su pompalayacak 2 adet motopompu devreye alarak, saniyede 260 litre olan su iletme oranının 350 litreye çıkarıldığını aktardı.

İstasyona takılan yeni motopomplar için 2 adet yeni jeneratörün yerleştirildiğini ve saniyede 35 litre su elde edilecek iki adet sondaj kuyusunun da devreye alındığını aktaran İdare, mevcutta 6 adet olan sondaj kuyusunun 8 adete çıkarıldığını belirterek, yeni isale hattı ile eski isale hattı aynı anda çalıştırılarak yedekleme yapılacağını bildirdi.

Bayram boyunca içmesuyunun iletildiği noktalarda mobil arıza ekiplerinin vardiyalı şekilde olmak üzere 24 saat nöbet tutacağını ve böylelikle arızalara anında müdahale etmeyi amaçladıklarını vurgulayan HATSU, 15 ilçede bulunup faaliyette olan tüm kuyulardaki dalgıç motorları, motopomplar ile elektrik sistemlerinde bakım ve onarım çalışmasının yapıldığına dikkat çeken İdare, alınan başlıca önemli tedbirleri şu şekilde sıraladı:

-Ovakent Mahallesi’nin suyunu güçlendirmek amacıyla açılan yeni içmesuyu kuyusuna takılan motopompun enerji müsaadesi alınamadığı için devreye alımı jeneratör ile sağlanacak.
-Belen Mazmanlı’da bakım ve onarım çalışmaları yapıldı.
-Antakya Karaali’de bulunan kuyuda dalgıç motor değişimi yapıldı.
-Antakya Mezbahane Terfi İstasyonu’nda kolon borusu, dalgıç motor ve dalgıç değişimi yapıldı.
-Serinyol Terfi Merkezi’nde pano bakım ve onarımı yapıldı.
-Arsuz Arpaderesi’nde güç artırımı yapıldı.
-Belen Bakras’ta güç artırımı yapıldı.
-Erzin Baykara Su Deposu Tesisi’ne yeni motopomp ve trafo takıldı.

hatsu-bayram-oncesinde-tedbirleri-aldi-2

Önceki İçerikTürkiye’nin Dev Çınarı Cumhuriyet Halk Partisi 93 Yaşında
Sonraki İçerikPayaslı Öğrenciler Spor Alanına Kavuştu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.