Deniz Ve Sahillerden 437 Ton Atık Topladı

Denizlere bilinçsizce dökülen ve büyük çoğunluğunu pet şişe, ambalaj atığı, poşetin oluşturduğu tüm katı atıklar HBB hizmet filosuna dâhil edilen deniz yüzeyi temizleme araçlarıyla mavi sulardan uzaklaştırıldı.
KİRLİLİKLE MÜCADELE SÜRÜYOR
HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının 1 Nisan tarihinde başlattığı temizlik çalışmaları 2016 Kasım ayına kadar devam edecek. 80 personel, iki kum eleme makinesi ve iki deniz yüzeyi temizleme teknesinin sürdürdüğü çalışmalar, kirlilikle mücadelenin boyutlarını gözler önüne seriyor.
Özellikle halkın yoğun olarak kullandığı sahil bandında ekipler tarafından hummalı bir temizlik çalışması yürütülüyor. Kıyı temizliği çalışmalarına devam eden ekipler plajlar, sahil boyunca uzanan yürüyüş yolları, iskeleler, deniz kıyısında bulunan kayalık alanlar ve denizin kıyıya yakın kısımlarında su yüzeyinde bulunan atıkları topluyor.
Deniz ve sahillerimizdeki kirliliğin çarpıcı bir ispatı olan toplanmış atık miktarı Büyükşehir Belediyesinin deniz ve sahillerde iki yıldır yürüttüğü çalışmaların önemini gösteriyor.
Şiddetli yağışlar sonucunda, Asi Nehri üzerinden sahillerimize taşınan odun, çöp ve atık miktarının bir hayli artmış olduğunun bilgisini paylaşan ekipler, deniz ve sahillerden 438 ton atık toplandığının altını çizdi.
Bu rakamın aylara göre dağılımı ise şöyle: Nisan ayı 52 ton, Mayıs ayı 80 ton, Haziran ayı 134 ton, Temmuz ayı 94 ton, Ağustos ayı 77 ton ve il genelinde toplam 437 ton
ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANI AHMET DOLGUN; “ASİ NEHRİ KİRLİLİĞİ ULUSLARARASI BİR SORUNDUR”
Konu ile ilgili bir açıklama yapan HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, sahil ve denizlerden toplanan atık miktarlarının çarpıcı olduğunu ifade etti. Dolğun, birçok ülkeden geçerek Samandağ’a dökülen ve bu nedenle deniz ve sahillerimizi doğrudan etkileyen, Asi Nehri kirliliğinin uluslararası bir sorun olduğunu ifade etti. Buna rağmen HBB ekiplerinin üzerine düşen temizlik çalışmalarını büyük bir özveri ve duyarlılıkla yetine getirdiğini belirten Dolğun, temiz bir çevre için gece gündüz çalışmalara devam edileceğini ifade etti.

IMG_5018 IMG_6338 IMG_8921

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.