15 Temmuz sürecinde devletine sahip çıkan esnafımıza minnettarız

TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay milletvekili Orhan Karasayar, Esnaf Odalarını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat milletvekili Karasayar ve Ak Parti İlçe yönetimini kapıda çiçeklerle karşıladı.
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat, “Bizim sivil toplum kuruluş temsilcileri olarak bizler ülkemize vatanımıza, milletimize sahip çıkmak zorundayız. Başka Türkiye yok arkadaşlar. 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra Esnaflar olarak kenetlendik. Tek vücut olarak vatanımıza milletimize ülkemize sahip çıktık. Bu konuda birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettik. Bizler Esnaf Odaları olarak her zaman yanımızda gördüğümüz milletvekilimize desteklerinden ve ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
“Mili birliğimize kast etmek isteyen hainler asla amacına ulaşamayacaklar”
Ziyarette konuşan TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay milletvekili Orhan Karasayar, 15 Temmuz da bin yıllık tarihimizde yaşadığımız,ülkemiz üzerinde oynanan, ülkemizin geleceğiyle alakalı, güçlenmesine, büyümesine yapılan darbenin de üzerinde, coğrafyamızı, Türkiye Cumhuriyeti devletimizi tarihten silme mücadelesi olduğuna dikkat çekerek; “Yani hain güçler, Fetocular 40-45 yıldan beri dışarıdaki ülkemiz üzerinde hain emelleri olanların desteğini alarak ülkemize haince sinmişler, yani çok alçakça buna söylenecek laf bulamıyorum, vatandaşımızın alın teriyle, ödediği vergilerle, peygamber ocağı dediğimiz askeriyemizin içerisinden o şanlı üniformamızın içerisine girerek 15 Temmuz’da aziz milletimize kurşun yağdırdılar. Yüce meclisimizi bombaladılar. Ben de o akşam meclisteydim. Yani bu zulüm, bu hayasızlık, bu alçaklık, insanoğlunun yapamayacağı bir şey. Yani dünya tarihinde görülmemiş bir olay. Sadece bu ülkede özellikle bizim iktidarımız döneminde Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu süreçten bu güne kadar, İslam adına, din adına, demokrasi adına hangi ırktan, hangi milletten, hangi inançtan olursa olsun, kültürlerin özgürce yaşamaları adına sayısız kanunlar çıkarttık. Sayısız düzenlemeler yaptık. İnsanlar inançlarını özgürce yaşaması noktasında her türlü çalışma yapıldı. Ekonomide gelinen noktayı biliyorsunuz. Göreve geldiğimizde kişi başına düşen milli gelir 2 bin 500 dolar iken, bu rakam şimdi 11 bin dolara çıkı. Ülkemizde iş var aş var, bolluk var, bereket var, yeter ki üretin, yeter ki çalışmak isteyin. Özel sektörün durumundan biliyoruz, artık Türkiye dünya ülkeleri arasında ilk 10’a girmek için mücadele veriyor. Bu anlamda ülkemiz büyük mesafeler aldı. Yani bu ülkeye darbe yapmak için hükümete, bu Başbakana, Cumhurbaşkanına bu memleketin kanını taşıyan bu ülkenin evladı olan bu ecdadın genini taşıyan hiçbir insan hiçbir Allah’ın kulu bu alçaklığı, bu adiliği yapamaz. Bu hainler milletin dini duygularıyla uğraşarak, bayrak sevgisiyle uğraşarak, millet sevgisiyle uğraşarak, bu alçaklığı yaptılar. Bu aziz milletimiz de sizler de bunlara en büyük dersi 15 Temmuz’da verdiniz. Onlar Amerika’nın gücüne güvenip, bu ülkede, demokrasiyi, insanların özgürlüklerini kısıtlayacaklarını, yok edeceklerini, Türkiye’de kendi istedikleri gibi bir yönetimin kurulacağını hesap ediyorlardı, ama bizim milletimizin haçlılara karşı, Çanakkale zaferinde gösterdikleri, Kurtuluş Savaşında o yokluklar imkansızlıklar içerisinde kurşunların, mermilerin içerisinde kahramanca mücadele edip, ‘Ya istiklal Ya Ölüm’ diyerek bizim ecdadımızın vermiş olduğu mücadeleyi düşünemediler. Bu insanların onların genlerini taşıdığını düşünemediler. Allah herkesten razı olsun. 80 milyon vatandaşımız o gün hangi siyasi görüşte olursa olsun, hangi inançta olursa olsun, hangi kültürde olursa olsun, tek vücut oldular ve ülkemize vatanımıza sahip çıktılar” dedi.
Esnaflarımıza kredi noktasında gerekli çalışmalar yapılmaktadır
TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay milletvekili Orhan Karasayar, ziyarette esnaf Oda Başkanlarının sorunlarını dinleyerek, zor durumda olun esnafın kredi ve borçlanmalar ile ilgili düzenlemelerine yardımcı olunması için gerekli birimlerle görüşeceğini belirterek, “Hükümet olarak her zaman esnafımızın yanındayız. Bu bağlamda kredi noktasında hükümetimiz gerekli çalışmalar da yapmaktayız. Bu konuda sizlerin yanındayız ve sorunların çözümü için Bakanlık düzeyinde en yetkili birimlerle görüşerek, sizlere destek olacağız. Sizlerin bu süreçte vermiş olduğunuz mücadele takdire şayandır” şeklinde konuştu. TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay milletvekili Orhan Karasayar’ın Esnaf Odaları ziyaretinde Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, Kadın Kolları Başkanı Gül Nalcı ve Ak Parti İskenderun İlçe yönetimi de hazır bulundular.

karasayar esn. od.. ziyareti (4) karasayar esn. od.. ziyareti (5)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.