Caretta Caretta Yavrularının Denize Yürüdüğü Ana Tanıklık Etmek İsteyenler Samandağ’da Buluşacak

Geçtiğimiz aylarda çeşitli ilçelerde gerçekleştirilen çevre etkinlikleri ile vatandaşların takdirini toplayan Büyükşehir Belediyesi şimdi de Caretta Carette ve Chelonia Mydas (Yeşil Deniz Kaplumbağası) yavru kaplumbağalarının yumurtadan çıkıp denize yürüdüğü ilk adımlarına tanıklık etmek amacıyla herkesi Samandağ sahiline davet ediyor.
Caretta Caretta Yavrularının Denize Yürüdüğü Ana Tanıklık Etmek İsteyenler Samandağ’da Buluşacak
Nesli tükenmekte olan canlıların korunması, çevre ve doğa bilincinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek etkinliğe katılacak vatandaşlar 20 Ağustos Cumartesi günü saat 05.00’da Samandağ Hızır Türbesinde buluşacak. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personelleri tüm Hataylıları bu güzel etkinliğe katılmaya davet etti.

Mersin'deki yuvalama alanlarında önümüzdeki günlerde yumurtalardan çıkış yapacak yavru deniz kaplumbağaları kumsalda zorlu bir mücadele verip denize ulaşacak. Uzmanlar deniz kaplumbağalarının gelişimlerinin sağlıklı olabilmesi için yavruların kumsalda kendi mücadelesini vererek denize ulaşması gerektiğini belirtiler.  (Mersin Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü - Anadolu Ajansı)

yavru-kaplumbagalar-denizle-bulustu-643955

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.