15 Temmuz Şehit ve Gazilerine Hatay’dan Destek

Anayasal düzeni yıkmak, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmak amacıyla FETÖ tarafından düzenlenen 15 Temmuz darbe teşebbüsü, aziz milletimizin kararlı duruşu ve demokratik iradesine sahip çıkması sayesinde bertaraf edilmiştir. Bu vesile ile şanlı tarihimizin sayısız örneklerinde olduğu gibi millet ve devlet kenetlenmesi bir kez daha kendini göstererek adeta bir demokrasi destanı yazılmıştır.

Bu menfur olay, yüzyıllardır farklı din, mezhep ve ırktan insanların birlik, beraberlik ve hoşgörü içinde yaşadığı ilimizde de ülkemiz insanlarının genlerinde bulunan zorda kalana yardımcı olma ve dayanışma özelliklerini bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve yaralanarak gazi olan vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla Başbakanlık tarafından 25 Temmuz 2016 tarih ve 2016/18 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan genelge ile başlatılan yardım kampanyasına Hatay’ın iş dünyasından büyük destek geldi.

Hatay’ın ticaret alanında bilinen firmalarından Ro Ro Kombine Taşımacılık A.Ş yönetim kurulu tarafından üyelerinin desteği ile toplanan 25 Bin TL’lik yardım, Başbakanlık kampanyasına aktarılmıştır.

09 Ağustos 2016 Salı günü saat 15.30’da Hatay Valisi Ercan Topaca’ya nezaket ziyaretinde bulunan Ro Ro Kombine Taşımacılığın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güder ve diğer yönetim kurulu üyeleri yapmış oldukları bu yardımın dekontunu Vali Topaca’ya arz ettiler.

Darbe girişiminde şehit olanlar için Türkiye’nin her tarafından vatandaşlarımızın imkânlarını seferber ederek gösterdikleri yardımlaşma ve dayanışma konusundaki çabasının her türlü takdirin üstünde olduğunu belirten Vali Topaca, millet olmanın bir gereği olarak yapılan bu yardımdan dolayı Ro Ro Kombine Taşımacılık yönetim kuruluna teşekkürlerini iletti.

3

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.