Hatsu’nun Dev İçmesuyu Projesi Hızla İlerliyor

Hatsu,Antakya ve Defne’de Yüzde 69’lara varan kayıp-kaçağın önüne geçmek ve Hataylıların temiz bir içmesuyuna kavuşmasını sağlamak için hazırlanan Hatay’ın en büyük altyapı projesi olan Antakya-Defne İçmesuyu İnşaatı’nın çalışmaları Defne ilçesine bağlı Sümerler Mahallesi Aalen Alanı’nda sürdüğünü belirtti.

Sözleşme bedeli 63 milyon 823 bin TL olan çalışma kapsamında iki ilçede toplamda 445 kilometre içmesuyu hattının döşeneceği aktaran HATSU İdaresi, döşenecek olan hattın 16.5 kilometresinin Polietilen, geri kalan 433.5 kilometresinin Duktil borulardan oluşacağını bildirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Haziran ayında temeli atılan projenin yaklaşık 900 iş günü içerisinde tamamlanması planlanıyor. Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte Hatay’ın kanayan yarası olan su sorunu çözülecek.

HATSU'NUN DEV İÇMESUYU PROJESİ HIZLA İLERLİYOR (2) HATSU'NUN DEV İÇMESUYU PROJESİ HIZLA İLERLİYOR (3) HATSU'NUN DEV İÇMESUYU PROJESİ HIZLA İLERLİYOR (11)

Önceki İçerikHatay Spor Akademisi, Genç Yetenekleri Keşfederek Hatayspor’a Ve Ülke Futboluna Kazandıracak
Sonraki İçerikVatan Senden Hizmet Bekler Oğul
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.