Uzun süre güneşe maruz kalmak, katarakta sebep olabilir

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Merih Gül:

“Uzun süre güneşe maruz kalmak, katarakta sebep olabilir!”

Yaz aylarında güneşin göze verdiği zararlardan korunmak için güneş gözlüğü kullanılması gerektiğini belirten Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Merih Gül, gözlük alırken kaliteye önem verilmesi gerektiğinin altını çizerek, uzun süre güneşe maruz kalmanın katarakta sebep olabileceğini söyledi.
Renkli gözlü kişilerin güneşten daha fazla etkilendiğine de dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Merih Gül, “Gözün güneşten gelen zararlı ışınlardan korunması için standartlara uygun gözlük kullanımı önemlidir. Özellikle iklim değişiklikleri ve ozon tabakasının incelmesinin verdiği etkiyle uzun süre güneş ışınlarına ve özellikle mor ötesi zararlı ışınlara maruz kalmanın, gözde kataraktın yanı sıra sarı nokta hastalığına, göz çevresindeki ciltte kanserlere neden olduğunu, aynı şekilde göz yüzeyini örten dokuda değişiklikler, gözlerde kızarıklık, sulanma, yanma-batma gibi rahatsızlıkları ortaya çıkarabilecektir” açıklamasında bulundu.

“3 yaşından itibaren çocuklar da kullanabilir”
Güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gereken kuralları açıklayan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Merih Gül, “Güneş gözlüklerinin sağlık Bakanlığınca onaylanmış sertifikası ve belli bir standardı mutlaka bulunmalıdır. Güneş gözlüğü alırken ışığı azaltacak koyulukta, gözü kapatacak, ışığı geçirmeyecek büyüklükte olması önemlidir. Güneş gözlüğünün ultraviyole filtreli, kaliteli ve yüz yapısına uygun olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca numaralı gözlük kullananlar güneş gözlüğü almadan önce mutlaka göz doktorlarına danışmalıdır. Güneş gözlüğü alırken de seyyar satıcılardan veya kıyafet mağazalarından değil de, optik mağazalarından almak gerektiği unutulmamalıdır. Güneş gözlüğü, 3 yaşından itibaren çocuklarda da kullanılabilir. Güneşten korunmak için daha küçük çocuklarda şapka kullanımları önerilebilir” dedi.

gelişim

Önceki İçerikİskenderun Teknik Üniversitesini Tercih edenşlere 400 TL Burs Cepte
Sonraki İçerikAltın’da Rekor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.