Başkan Seyfi Dingil, Darbelere Karşı Tek Ses Tek Yürek Olduk

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, darbelere karşı Tüm Türkiye’nin tek yürek olduğunu belirtti.
Başkan Seyfi Dingil, anıt alanında devam eden demokrasi nöbetinde yaptığı açıklamada, binlerce vatandaşın İskenderun’da ve Türkiye’nin her yerinde tek ses, tek yürek olduğunu milli iradeye, demokrasiye sahip çıktığını söyledi.
Millet olarak çok önemli bir sınavdan geçtiklerini belirten Başkan Seyfi Dingil, şunları söyledi.
“Bir avuç kendini bilmez vatan haininin darbe kalkışması yüce Türk milletinin sağduyusu, birlik, beraberlik, tek ses tek vücut olarak kenetlenmesi, milli iradeye, demokrasiye ve Cumhuriyete sahip çıkması ile püskürtülmüş ve Türkiye ne kadar büyük bir ülke olduğunu tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.
Ülkemiz üzerine oynanmak istenen oyunlar hiçbir zaman eksik olmamıştır. Ancak bu oyunları bu millet her zaman bozmuş, demokrasiye, millî iradeye sahip çıkmıştır. Birileri ülkemizin kalkınmasından, ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanmasından rahatsız olmuşlardır. Tüm Türkiye’de olduğu gibi İskenderun anıt Meydanında toplanan on binlerce vatandaşımız 15 Temmuz akşamından beri parti farkı gözetmeksizin, siyasi kanaat belirtmeksizin, “biz demokrasi için, dayanışma ve bu ülke için varız dedi” ve destanlar yazdı.
İskenderun’dan tüm dünyaya çok büyük bir demokrasi mesajı verdik. Milletin hür iradesine karşı darbe yapılamayacağını tüm dünya’ya gösterdik. Tek vatan,tek devlet,tek millet,tek bayrak anlayışı içerisinde İskenderun olarak bir olduk,iri olduk,diri olduk devlet millet el ele verdik,ihanet çetelerine karşı net tavrımızı koyduk. “

4 9 11

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.