Şoför Esnafı Tek Yürek Oldu Milli İradeye Sahip Çıktı

İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası 15 Temmuz Darbe girişimine karşı tek yürek oldular. İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odasına bağlı yolcu taşıma araçları, ticari taksiler, midübüslere, dolmuşlarla Otogar girişinde toplanan şoför esnafı aileleri ile birlikte ellerinde Türk bayrakları ile toplandılar. Milli İradeye sahip çıkan, darbeye karşı tek yürek olan şoför esnafları adeta kenetlendiler ve birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediler.

Şoför esnafları adına basın açıklaması yapan İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, “Milletimizin Hür iradesine karşı halkımıza yapılmak istenen halkımızın güçlü direnişi karşısında fiyasko ile sonuçlanan,adına darbe girişimi denen menfur olayı İskenderun Şoförler ve Otomobilciler,Esnaf Odası olarak, ve şoför esnafı adına şiddetle kınıyor ve telin ediyoruz, şer güçlerinin piyonlarının nizamı alem ordusu olan Şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin resmi kıyafetlerine bürünmüş olmaları bizleri son derece üzmüştür. En kısa zamanda bu milletin vergileriyle maaşlarını alan isyancıların ve bu milletin öz malı olan silah ve toplarını halkın üzerine çeviren, uçak ve helikopterlerle kendi halkına bomba atan asilerin bir an önce şanlı ordumuzun içerisinden temizlenerek, gerekli cezalara çarptırılmalarını bekliyor, bu olayları yapanların yanlarına kar kalmamalarını umut ediyoruz” dedi.

İskenderun Şoför esnafı ve Türk milleti olarak Askerimize, kahraman güvenlik güçlerimize, polisimize itimadımız asla ve asla sarsılmamıştır diyen Akın konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer vermiştir, “15 Temmuz’da yapılan Darbe girişiminin yüce milletimizin hür iradesine yapılan bir darbe olarak görüyoruz. Her kişi, her kurum, her kuruluş, halk iradesine saygı duymak zorundadır. Ülkemizin geçmiş yıllarda yaşadığı, darbeler, muhtıralar sonrasında çok acılar çektiğini ve çok canların yandığını, bir çok masum ocakların söndüğünü, ekonomimizin dibine vurduğunu ve bu ülkenin 1 dolara muhtaç duruma düştüğü hafızalarımızdan silinmiş, değiliz. Bu acıları bir kez daha yaşamak istemiyoruz.

Bu aziz millet, özgürlükten, demokrasiden ve Cumhuriyetten asla ve asla vaz geçmeyecektir. Türk milleti olarak 15 Temmuz gecesi, demokrasiye, özgürlüğe ve halkın kendi iradesine sahip çıkılmış, ve bu ülkenin artık darbe ve darbeci çapulcularına geçit vermeyeceği, tüm dünyanın hayretli bakışları altında Milli İrade tarafından bir kez daha ispatlanmıştır. Siyasi görüşü, din, dil ırk ve mezhep ayrımı gözetmeden dik duruş sergileyen aziz milletimizi, Sayın Cumhurbaşkanımızı, hükumetimizi, siyasi parti liderlerimizi ve yöneticilerimizi, sivil toplum örgütlerinin sağ duyulu yöneticilerini, darbeye karşı tavırlarından dolayı yerel ve ulusal basın mensuplarımıza da esnaf teşkilatımız adına Teşekkür ederken, bu menfur olayda hayatını kaybeden şehitlerimize ve yakınlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından araçlarına binen şoförler ve aileleri ellerinde Trük bayrakları ile şehir turu atarak, 15 Temmuz Darbe girişimini protesto ettiler ve Milli İradeye bir kez daha sahip çıktılar.

ŞOFÖRLER DE MEYDANLARDA (1) ŞOFÖRLER DE MEYDANLARDA (2) ŞOFÖRLER DE MEYDANLARDA (5) ŞOFÖRLER DE MEYDANLARDA (6)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.