Hatay’ın Anavatan’a Katılışının 77. Yıldönümü

Vatan uğruna canını feda etmiş olan başta M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu, ardından Garnizon Komutanlığı tarafından havaya 3 el ateş edildi.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitlikte bulunan Şeref Defteri’ni imzalayan Vali Topaca deftere şunları yazdı: “Aziz şehitlerimiz, sizlerin emaneti olan, ebediyen payidar kalabilmesi için bizlerin de canını vermekten çekinmeyeceğini bu topraklar, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün siyasi başarısı ve Hatay halkının dik duruşu sayesinde bundan 77. Yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’ne dahil olmuştur. Bağımsızlığını canından değerli bilen bu vatanın evlatları olarak vatanımıza sahip çıkmak, vatan uğruna canını ortaya koyan aziz şehitlerimize bir borcumuzdur. Hatay’ın Anavatan’a katılışının 77. Yıldönümünü kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı uğruna canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum, ruhunuz şad olsun.”

ŞEHİT MEZARLARI ZİYARET EDİLEREK ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARINA DUALAR OKUNDU

Yapılan konuşmanın ardından, şehitlik gezilerek mezarlar ziyaret edildi ve şehit ailelerine karanfil dağıtılması sonrasında Kur’an-ı Kerim okunarak şehitlerimizin ruhlarına dualar edildi.

image_5 image_7 image_14 image_15

Önceki İçerikİskenderun,Arsuz ve Dörtyol’da Elektrik Kesintisi Olacak
Sonraki İçerikDörtyol’da Altyapı Sorunlarına Müdahale Sürüyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.