İskenderun Teknik Üniversitesi Akademik ve İdari Personeli Bir Araya Gelerek Darbe Girişimini Bir Kez Daha Kınadı

İSTE Merkez Kampüs’te Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmasında, Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, yapılan bu hain kalkışmayı şiddetle kınıyoruz diyerek, “ancak sadece kınamak yetmez, yapılması gerekenleri yapmamız gerekiyor. Biz her zaman olduğu gibi bugün de devletimizin yanında olacağız.

Bunu duruşumuzla, açıklamalarımızla, mesajlarımızla, çalışmalarımızla, ama her şeyden önce birlik ve beraberlik ile yapacağız. Bu olaydan sonra hepimizin alması gereken dersler ve tedbirler var. Şöyle ki, bugün şunu bir kez daha anladık ki, eğitim hakikaten çok önemli, insan yetiştirmek çok önemli… Biz İSTE olarak devletine, vatanına ve milletine sahip çıkacak bir nesil yetiştirmenin bilincindeyiz. Bu nedenle öğrencilerimizle tek tek ilgilenmeli, onlara daha çok zaman ayırmalı ve yanlış yerlere yönlenmelerini engelleyecek tedbirleri almalıyız” dedi.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’nin tüm akademik ve idari personelini, halkın iradesine, özgürlüğüne, doğrudan milletin kendisine ve demokrasiye kast eden darbe girişimine karşı, tepkisini göstermek ve milli iradeye sahip çıkmak adına 20.07.2016 Çarşamba saat 21.30’da İskenderun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin önünden (yıkılan eski doğumevi kavşağından) başlayarak Anıt Alanı’na kadar toplu destek yürüyüşüne ve ardından demokrasi nöbetine davet etti.

istek (3)

Önceki İçerikOHAL’de Hayatımızdan neler değişecek?
Sonraki İçerikVali Topaca, Siyasi Parti Temsilcileriyle Değerlendirme Toplantısı Yaptı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.