Darbeye Hayır Milli İradeye Saygı

Ak Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşiladal, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, Büyük Birlik Partisi Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve bir çok Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisiyle binlerce vatandaş katıldı.
Ak Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal mitingde yaptığı konuşma da, “Yayladağı ve Kırıkhan’da darbecilere karşı göğüslerini siper ederek şehit olan kardeşlerimizi rahmeti rahmana uğurladık. Peygamberlikten sonra en yüce mertebeye ulaşan şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.
Bu darbeciler tüm kamu kurum ve kuruluşlarından temizlenene kadar demokrasi nöbetimize devam edeceğiz” dedi.
Birlik beraberlik tablosunun olduğu mitingde konuşan Dr. Necmettin Çalışkan, “Burada her hangi bir parti, dünya görüşü için değil milli dava için Türkiye için toplandık. Birlik beraberlik içinde yaşayacağımız göstermek için buradayız.
Tek bir amacımız var; rengini şehitlerimizin kanından almış bu şanlı bayrağımız yere inmesin diye buradayız. Gök kubbemizden, mübarek ezan sesleri inmesin diye buradayız. 80 milyon vatan evladı, doğusundan batısına, Ailevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü hep birlikte kardeşçe yaşasın diye buradayız. Bu milletin 1000 yıllık tarihine kasteden hain emellere dur demek için buradayız” Dedi.
Tarihin hiçbir döneminde bugünkü kadar gaflet, hidayet, delalet belki de yaşanmamıştır diyen Çalışkan, milletin birliği bütünlüğü için canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum” diye konuştu.
Büyük Birlik Partisi Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli de “Kimden ve nasıl olursa olsun, darbenin her çeşidine karşıyız. Biz; sınıfsız, imtiyazsız, tam bağımsız, sivil demokrasiden yanayız. Biz; 28 Şubat’ta kimsenin sesi soluğu çıkmazken, namlusunu milletine çevirmiş tanka selam durmam diyen şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun davasının davacılarıyız. Dün ne demişsek, bu gün de aynı: Namlusunu milletine çevirmiş tanka selam durmayız, namlusunu emniyet güçlerine çevirmiş tanka selam durmayız, namlusunu Türkiye Büyük Millet Meclisine çevirmiş tanka selam durmayız” dedi.
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Memur-Sen Hatay Şube Başkanı Hasan Urhan, Hatim-Der Başkanı Mehmet Yolcu, Antakya Semerkant Başkanı Dr. Nusret Çağlar’ın da birer konuşma yaptığı gecede Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun duasıyla miting sona erdi.

SAADET HATAY 10

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.