Başkan Culha’dan 117 yaşındaki nineye ziyaret

Başkan Culha, her mahallede

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Çetillik Mahallesi sınırları içerisinde kalan Gözcüler Toplu Konutları’nda gerçekleştirilen modernizasyon çalışmaların ardından, mahalleye sosyal bir tesis kazandırmak amacıyla üç farklı noktada arazi tespit çalışması yaptı. Fen İşleri Müdürü Koray Mazmancı ve Çetillik Mahallesi Muhtarı Yılmaz Avlar’ın da eşlik ettiği saha incelemeleri kapsamında temel çalışmaları başlayan 8 derslikli Yılmaz Avlar – Zahir Zemzemoğlu Ortaokulu’ndaki inşaat sahasını da inceleyen Başkan Nazım Culha, incelemelerinin son durağında 117 yaşında olduğu belirtilen Umume Arslan’ı evinde ziyaret ederek, hayır duasını aldı.
Toplu konutlara modernizasyon
Yıllardır ihmal edilen Gözcüler Toplu Konutlarını güzelleştirmek için çalışmaların başladığını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Çok sayıda vatandaşımızın ikamet ettiği Gözcüler Toplu Konutları ciddi sıkıntı içerisinde. Hatta bugüne kadar hiç el değmemiş bir vaziyette. En son elektrik altyapısı yapıldıktan sonra mevcut parkeli yolu da bozulmuş ve deforme olmuştu. Buradan yola çıkarak Fen İşleri Müdürlüğümüz parke onarımının ardından, toplu konutların temizliğini yaptı. Girişinde de atıl vaziyette bulunan ve çirkin bir görüntü oluşturan bir kulübe vardı. Hem kulübeyi yıktık, hem de deforme olan demir kapıyı kaldırdık. Peyzaj çalışması yaparak toplu konutları güzelleştirme çalışması içerisindeyiz. Toplu konutlar içerisindeki parkı da onararak vatandaşlarımızın burayı kullanmalarını sağlayacağız” dedi.
117 yaşındaki nineye ziyaret
117 yaşında yaşayan tarih Umume Arslan’ı da evinde ziyaret ederek elini öpen ve sağlık durumunu soran Başkan Nazım Culha, duygu dolu anların yaşandığı buluşmada Arslan’a Arapça’yla ‘Benden bir isteğin var mı?” diye sordu. Konuşmasında zorlansa da hiç birşey istemediğini ifade eden Umune Arslan da kısa bir sohbetin ardından Başkan Nazım Culha’dan gitmek üzere ayağa kalktığı anda biraz daha oturmasını talep etti. 117 yaşındaki Umume Ninenin isteğini kırmayarak yeniden yanına oturan Başkan Culha, Umume ninenin elini hiç bırakmadan kendisiyle sohbet etmeye çalıştı.

1 2 4

Önceki İçerikKurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?
Sonraki İçerikArsuz’da İtfaiye Hizmete Girdi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.