Başbakan Binali Yıldırım, Hatay’da Toplu Açılış Töreninde ve İftar Yemeğinde Konuştu

Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilen toplu açılış töreni ve iftar yemeğinde Hatay Valisi Ercan Topaca ve eşi Sevim Topaca, Başbakan Yıldırım ve eşleri Semiha Yıldırım Hanımefendi’nin yanı sıra Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Veysi Kaynak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç.Dr. hüseyin Yayman, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Fevzi Şanverdi, Hacı BayramTürkoğlu, Mehmet Öntürk, Meclis İdare Amiri Orhan Karasayar ile birlikte Ak Parti İl Başkanı ve il ve ilçe teşkilatını da ağırladı.

Gönülleri birleştiren, aramızdaki barış, kardeşlik ve hoşgörü iklimini güçlendiren kardeşlik sofrasında ayrıca ilimiz protokolünden 39. Mkz. Piyade Tugay Komutanı Tuğ.Gn. Hasan Polat, 121. Jandarma Er Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı J.Kur.Alb Erdem Özcan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve diğer protokol erkanı katıldı.

Selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye çıkan Hatay Valisi Ercan Topaca, Sayın Başbakanımızı, Bakanlarımızı ve misafirlerini; hoşgörünün başkenti, inanç ve medeniyetlerin buluşma noktası, barış ve kardeşlik kenti Hatay’da ağırlamaktan büyük bir bahtiyarlık ve sevinç duyduğunu belirterek, Salı akşamı, İstanbul Atatürk Hava Limanı’nda meydana gelen hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımız başta olmak üzere, terörle mücadelede kaybettiğimiz bütün asker ve polislerimizi rahmet, minnet ve şükranla andı ve şöyle devam etti: “Terörle mücadele kapsamında, Hatay ilimiz de büyük acılar yaşadı. Halkımızın bağrı yanıyor. Bizler de vatan uğruna, bayrak uğruna şehitler verdik. Bu şehitlerimiz için de dua ediyor, anne, baba, eş, çocuk ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Mekânları cennet olsun inşallah.

Sayın Başbakanım, bugün eğitim, sağlık, gençlik ve spor, ulaşım, enerji, afet ve acil yardım, sosyal hizmetler, güvenlik, kültür ve diğer hizmet alanlarında, toplam maliyeti yaklaşık 400 milyon Türk Lirası olan 102 adet yatırımı hizmete açıyoruz. Bu hizmet ve yatırımlar, vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak, yaşam kalitesini artıracak ve devletimizi daha da güçlendirecektir. Bu eserlerin kentimize kazandırılmasındaki katkılarından dolayı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, zat-ı aliniz ve şahsınızda hükümetimize, kentim adına şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

08 11 16

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.