Ramazan Bayramı Öncesi Şekercilere Denetim

İskenderun Belediyesi Zabıta ekipleri Ramazan Bayramı’nın gelenekseli şeker ve çikolataların satışının yapıldığı iş yerlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.
Şekerciler tek tek gezen İskenderun Belediyesi Zabıta ekipleri, etiketleme ve ruhsat kontrolü yaptı. Denetleme sonucu açıkta ürün satan ve ruhsatsız olduğu tespit edilen işyerleri hakkında tutanak tutuldu, cezai işlem yapıldı.
Kontrollerin bayram sonrasında da süreceği ve eksiklerin giderilmemesi halinde cezai işlemlerin artırılarak uygulanacağını belirten İskenderun Belediyesi Zabıta ekipleri, yasalara uygun satış yapan iş yeri sahiplerine teşekkür ederek, örnek olmaya devam etmelerini istedi. Yapılan denetimler sonucunda tüketiciyi koruma yasasına aykırı satış yapan işyerlerine ise cezai işlem uygulandı.

MERDİVEN ALTI ÜRÜNLERE İZİN YOK

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise vatandaşları sokakta satılan ve merdiven altı olarak adlandırılan yerlerde üretilmiş kalitesiz ürünler konusunda uyardı.
Belediye olarak halk sağlığını korumakla görevli olduklarını dile getiren Başkan Seyfi Dingil, “Bazıları Bayram gibi özel günleri fırsat bilerek sağlıksız ortamlarda üretilen, kalitesiz ürünleri piyasaya sürüyor. Zabıta ekiplerimizin denetimleriyle bu ürünlerin satışını önlemeye çalışıyoruz. Ekiplerimiz yasal mevzuat ve hukuk neyi gerektiriyorsa onu uyguluyor ancak asıl iş hemşerilerimize düşüyor. Vatandaşımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını ve bayram alışverişlerini yaparken sağlıklarını da düşünmelerini istiyoruz” dedi.

1 3 4 5

Önceki İçerikBaşkan Nazım Culha,Günü kurtarmak niyetinde değiliz
Sonraki İçerikİskenderun Belediyesi Yaz Spor Okulları Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.