Önceliğimiz; halkımızın önceliğidir

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, halkın taleplerine duyarsız kalmıyor. Halkı da yönetime dahil eden bir anlayışla geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdiği halk bilgilendirme toplantılarında, vatandaşların muhtelif mahallelerdeki kanallarda evsel atık suların oluşturduğu sıkıntıları dile getirmesi, temizlenmesi ve ilaçlanmasını talep etmesi üzerine Başkan Nazım Culha, birim müdürleri ile birlikte kanallara anında müdahale etti. Başkan Yardımcısı Sedat Deveci, Fen İşleri Müdürü Koray Mazmancı, Temizlik İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu ile birlikte önce kanalların su ile temizlenmesi, ardından dezenfektasyon yöntemi ile ilaçlanması işlemlerini bizzat takip eden Başkan Culha, ilçe genelindeki tüm kanallara müdahale edileceğini belirtirken, müdürlerine bu kanalların hergün aynı işleme tabii tutularak sürekli temiz kalması talimatını verdi.

Halktan hizmet işleyişine katkı
Halk sağlığını ilgilendiren her konuda belediye olarak üzerlerine düşen görevi büyük bir hassasiyetle yerine getirdiklerini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Önceliğimiz; halkımızın önceliğidir. Bu bağlamda, geçtiğimiz hafta sonu tüm teknik kadromla birlikte mahallelerimizin sorunlarına ilişkin halkın görüş ve önerilerini almak, belediye çalışmaları hakkında bilgiler vermek ve talepleri dinlemek amacıyla gerçekleştirdiğim halk bilgilendirme toplantılarında, vatandaşlarımız kanallarla ilgili sorunlarını dile getirmiş ve temizlenmesini talep etmişti. Bu bağlamda hizmetlerimizin işleyişine katkı sunan halk bilgilendirme toplantılarını çok önemsediğimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hafta başından itibaren talepleri dikkate alarak arttırılan sivrisinekle mücadele çalışmalarının yanı sıra kanal temizliği ve dezenfektasyon çalışmalarının devam edeceğini ifade ederken, halkımızdan da bu bağlamda evsel atıklarını kanallara bırakmamaları konusunda ekiplerimize destek olmalarını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Gece – gündüz demeden çalışıyoruz”
Arsuz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şerif Akçalı da sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı başlatılan ilaçlama çalışmalarının 35 mahallede, 30 ekiple etkin bir biçimde sürdüğünü belirterek, “Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü olarak okullar, askeri birlikler, ibadethaneler, ceza evleri gibi kamuya ait kurum ve kuruluşlarda ilaçlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu binaların ambar ve arşivleri olmak üzere hizmet binalarının her noktasını ayrıntılı bir şekilde ilaçlayarak, olması muhtemel haşerelere karşı önlem alıyoruz. Bunun yanı sıra ortaya çıkan ihtiyaçlar ve gelen talepler doğrultusunda 35 mahallemizde haşereye karşı ilaçlama çalışmalarımız da devam ediyor. Mevsimsel değişikliklerden kaynaklanan bazı sıkıntıların yaşandığı için gündüz larva mücadelesi, gece ise uçkun ilaçlaması gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarının üçüncü aşaması da kanaletlerde temizlik ve dezenfektasyon ile devam ediyor. Arsuz genelinde yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan şikayetleri gidermek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Etkin ve zamanında ilaçlama yaparak, larva üremesine kaynağında engel olmayı planlıyoruz” dedi.

1 2 5

Önceki İçerikOkullarda Karne Heyecanı
Sonraki İçerikİskenderun Briç Spor Kulübü’nden Başkan Savaş’a Teşekkür Ziyareti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.