Vali Topaca, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Onuruna İftar Yemeği Verdi

Ottoman Palace’ta gerçekleşen yemekte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Hatay Valisi Ercan Topaca’ya, Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, 121. Jandarma Er Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, 2. Hudut Alay ve Garnizon Komutanı P. Kur. Alb. M. Ali Tuna, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, ilçe kaymakamları, vali yardımcıları, il jandarma komutanı, il emniyet müdürü, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il ve ilçe temsilcileri, Suriyeli STK Temsilcileri ile ilimizde geçici koruma kapsamında misafir edilen çok sayıda Suriyeli katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından okunan ezanla oruçlar açıldı. İftarın ardından İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yaptırdığı yemek duasi sonrasında ise protokol konuşmalarına geçildi.

Onuruna verilen iftar yemeğinde konuşan Bakan Çavuşoğlu, bu iftar sofrasını Suriyeli kardeşleriyle paylaşmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Bu vesileyle Hatay’daki elim kazada ve İstanbul’daki hain saldırıda hayatını kaybeden, şehit olan polis ve vatandaşlarımıza ve bununla birlikte Suriye’de zalim Esat Rejiminin ve DAEŞ örgütünün öldürdüğü, şehit düşürdüğü kardeşlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Suriye’den gelen 420 bin misafirine kucak açan Hatay halkına da bu engin misafirperverliği ve hoşgörüsü için teşekkür eden Bakan Çavuşoğlu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem Türkiye’de hem de diğer platformlarda Suriyelilerin kardeşlerinin haklarını savunmaya devam edeceklerini vurgulayarak şöyle devam etti: “Yaklaşık on gün önce Ankara’da Suriye Türkmen Meclisinin 3. Genel Kuruluna katıldım. Yarın Ankara’da Suriye Ulusal Koalisyonunun Başkanıyla ve Riyad Hicap’la bir araya geleceğiz. Ve orada siz Suriyeli kardeşlerimize bundan sonra da nasıl yardım edebiliriz bunları konuşacağız. En büyük arzumuz Suriye’de savaşların durması, zalim Esat rejiminin sona ermesi, Suriye’nin tekrar huzura ve istikrara kavuşmasıdır. İnşallah bu dualarımız kabul olur ve sizler de evlerinize döner, bizler de gelip sizlerin sofranızda misafir olur, birlikte iftar yaparız. Bizler, Suriye’den gelen yaklaşık 3 milyon kardeşimizi misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Bazı Batılı ülkeler gibi sizi bir yük olarak görmüyoruz. Allah’ın izniyle bundan sonraki süreçte gerek kamplarda, gerekse de farklı şehirlerde yaşayan kardeşlerimize elimizi uzatmaya devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki günlerde sizleri kamplarda da ziyaret etme imkânı buluruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

04 06

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.