Hatsu’daki Bu Tankerin Eşi Benzeri Yok

Türkiye’nin en sosyal su ve kanal idaresi olan Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) yaptığı farklı etkinlikle sadece Hatay değil Türkiye’de de bir ilke imza attı.

Su tasarrufu ve dikkatli kullanımına dikkat çekmek için daha önce çocuklara kumbara, kağıt sabun ve diş fırçası dağıtan HATSU, bünyesine yeni kattığı su tankerlerinden birini Antakya Ata Koleji öğrencilerine emanet etti.

Tanker üzerinde bulunan ve doğanın çeşitliliğini simgeleyen boyama alanlarını sprey boyalarla boyayan çocuklar unutulmaz anlar yaşadı. Türkiye’de ilk defa yapılan etkinliğe katılan çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.

Boyama etkinliği öncesinde HATSU Binasını gezen çocuklar, HATSU İçmesuyu, Kanalizasyon, Etüd ve Plan, Projeler, Destek Hizmetler ile İşletmeler Daire Başkanlarını ziyaret ederek, söz konusu birimlerin görev ve yetkilerinin yanı sıra yaptığı hizmetlerin işlevleri hakkında Daire Başkanlarından bilgiler aldı.

Çocuklar Şaşkınlıklarını Gizleyemedi

Merkez ilçe Defne’ye bağlı Harbiye bölgesinde çıkarılan ve içi ağaç kökleriyle kaplanan içmesuyu isale hattına ait bir boruyu inceleyen çocuklar şaşkınlarını gizleyemezken, verilen kısa brifingin ardında çocuklar HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali’yi ziyaret etti.

Ziyarette, çocuklarla yapılan programların eğlenceli ve ilgi çekici olduğuna değinen Genel Müdür Çaparali, “Dünyada en önemli ihtiyacımız olan suyu çok dikkatli ve verimli kullanmamız gerekiyor. Çevrenizde su israfına karşı bütün yakınlarınızı uyarın. Her biriniz bu ülke için ayrı bir değersiniz. İnşallah ülkemiz için çok güzel insanlar olacaksınız ve ülkemize değer katacaksınız” dedi.

Amaç Su Tasarrufu Konusunda Bilinçlenme

Su tankeri boyama etkinliği öncesinde, boyama alanında HATSU Çalışanları ile çocuklara kısa bir konuşma yapan Genel Müdür Çaparali, HATSU olarak kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin en sosyal su ve kanal idaresi olmayı amaçladıklarını vurgulayarak, “Su tasarrufu konusunda Hataylıları bilinçlendirmek için başlattığımız projeye ilk kez çocuklarla merhaba dedik. Miniklerimizin tasarruf bilincini kazanması için öğrencilerimize çeşitli materyaller dağıttık. Suyun dikkatli kullanımı konusunda başlattığımız seferberlik projesine de yine siz geleceğimiz olan miniklerimizden başladık” dedi.

Çocuklar HATSU’yu Yakından Tanıdı

Hem HATSU hem de öğrencilerimiz için unutulmayacak bir projeye daha imza atmak istediklerinin altını çizen Çaparali, “Bu programın çocuklarımız için Hatay’ın altyapısının idare edildiği yer olan HATSU’yu daha yakından tanımaları için de bir fırsat olmasını istedik. İnşallah bu gençlerimizde bu algılar oluşacak” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmalarından ardından canlı, çevreci, yenilikçi bir gençlik ve belediyecilik anlayışına dikkat çekmek için katılım gösteren çocuklar su tankerini boyayarak keyifli dakikalar geçirdi.

HATSU BİR İLKE DAHA İMZA ATTI (10) HATSU BİR İLKE DAHA İMZA ATTI (18)

Önceki İçerikHatsu, Hızlı Müdahaleler İle Çözüm Üretiyor
Sonraki İçerikİskenderun Belediyesi Yaz Spor Okulları Başladı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.