Çevre Haftası Kapsamında Etkinlikler Düzenlenecek

Başkan Savaş’ın öncülüğündeki HBB ekipleri, yaşanabilir, sağlıklı ve temiz bir çevre yaratmak amacıyla çevre ve doğaya verdiği değer doğrultusunda sürdürülen çalışmaların halka anlatılacağı Çevre Haftasında, çevrenin korunması konusunda duyarlılık yaratmak hedefiyle birtakım etkinlikler düzenlenecek.
Gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında; Hatay’daki çevre konusunda çıtayı yükseltmek ve vatandaşları bilinçlendirmek adına vatandaşlarla iç içe gerçekleştirilecek birçok etkinliğe imza atılacak.
HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, her yıl 5-10 Haziran tarihleri arasında kutlanan “Çevre Haftası” kapsamında bu yıl düzenleyeceği etkinlikler ile ilgili bir açıklama yaparak tüm vatandaşların etkinliklere katılmasını ve sağlıklı temiz bir çevre yaratma çabasına ortak olma çağrısı yaptı.
DOLĞUN: BAŞKANIMIZ SAYIN LÜTFÜ SAVAŞ’IN ÇEVRE VE DOĞAYA VERDİĞİ DEĞER DOĞRULTUSUNDA SÜRDÜRDÜĞÜMÜZ ÇALIŞMALARI HALKIMIZA ANLATACAĞIZ
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç.Dr. Lütfü Savaş’ın çevre ve doğaya verdiği değer doğrultusunda hareket etmekteyiz.
Bizler “Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı olarak yaşanabilir, sağlıklı ve temiz bir çevre yaratmak amacıyla sürdürdüğümüz çalışmaları halkımıza anlatacağımız Çevre Haftasında, çevrenin korunması konusunda duyarlılık yaratmak hedefiyle bir takım etkinlikler düzenlemekteyiz.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Derneği ile Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının da destek verdiği etkinliklerde gençlerimiz ve çocuklarımızın da katılımını sağlayarak gelecek nesillerde temiz çevre duyarlılığı yaratma hedefiyle hareket ediyoruz. Etkinliklere tüm vatandaşlarımızın da katılım sağlayarak Hatay’ımıza yakışan temiz çevre yaratma çabamıza ortak olmalarını bekliyoruz. Bu vesile ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı olarak tüm hemşerilerimizin Çevre Haftasını kutluyor; Temiz bir çevrede sağlıklı yaşam diliyorum” ifadelerini kullandı.
ETKİNLİK PROGRAMININ TARİHLERİ ŞU ŞEKİLDE
Çevrenin korunması ve devamlılığının sağlanması konusunda farkındalık yaratacak etkinliklerin programı aşağıdaki şekilde gerçekleşecek;
– 5 Haziran Pazar günü saat 10.00’da Dörtyol’da açılış konuşmaları, ikramlar, sahil temizlik çalışmaları ve Dörtyol Balıkçı Barınağı’nın açılışı,

– 6 Haziran Pazartesi günü ilk olarak saat 09.00’da Antakya’da çelenk sunulmadı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Cumhuriyet Alanı’nda tören, 10.30’da Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ziyaret, 15.00’te Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında Hatay Valisi Ercan Topaca’ya ziyaret,

– 7 Haziran Salı günü saat 14.30’da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve halkın katılacağı arazi rehabilitasyonu yapılmış Yayladağı Eski Çöp Sahası’nın ağaçlandırılması etkinliği,

– 9 Haziran Perşembe günü saat 16.00’da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşlarının ve halkın katılacağı Atatürk Parkı temizlik etkinliğinin gerçekleştirilmesinin ardından program son bulacak.

yeni logo

Önceki İçerikPamuk Öğrencileri mezuniyet coşkusu yaşadılar
Sonraki İçerikTürk Dünyası 3. Kızıl Elma Ödülleri’nde Hatay’a Bir Gurur Daha
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.