Kıraathaneler Kitap okunan mekanlar haline geliyor

Sigortacılar Derneği ve Gençlik Merkezi Projeyi birlikte hayata geçiriyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Kıraathaneler Aslına Dönüyor” Projesi kapsamında her ay iki kıraathanede öğrenciler kitap okuma günlerine katılıyor. İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği ve İskenderun Gençlik Merkezi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte Esentepe Mahallesinde iki ayrı kıraathanede İskenderun Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri kitap okudular. Kıraathanede açıklamalarda bulunan İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Yasin Keleş, “Sigortacılar Haftası etkinlikleri kapsamında sizlerle birlikte, buradayız. Amacımız, kitap okuma bilincini arttırmak, kıraathanelerin kitap okunur yerler haline gelmelerine yardımcı olabilmektir. Sigortacılar Derneği olarak her zaman için bilinçli toplum ve okuyan toplumu oluşturmanın gayreti içerisinde hareket ediyoruz” dedi.

İskenderun Gençlik Merkezi yetkilileri ise, “Proje kapsamında her ay iki ayrı kıraathanede kitap okuma etkinliği gerçekleştirmekteyiz. Burada amaç kıraathanelerin yalnız kahve içilen, kağıt oynanan, okey oynanan yerler değil de kitap okunabilecek yerler olduğunun farkındalığını oluşturmayı hedefliyoruz” dediler. İskenderun Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri ise, “Osmanlı döneminde kıraathaneler kitap okuma yeri olarak kullanırken, günümüzde kağıt oynanan, boş vakit geçirilen yerlere dönüştürüldü. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın başlatmış olduğu bu projeyi çok önemsiyoruz. Kıraathanelerin eski günlerine dönmesini, insanların kitap okuyarak, kültürlerini arttırmalarını istiyoruz” dediler.

gençlik merkezi ile sigortacılardan örnek proje (1) gençlik merkezi ile sigortacılardan örnek proje (2) gençlik merkezi ile sigortacılardan örnek proje (3) gençlik merkezi ile sigortacılardan örnek proje (4)

Önceki İçerikAdliye- Arsuz Katlı Kavşağı Adına Yakışır Dev Bir Açılış İçin Gün Sayıyor
Sonraki İçerikİste Sivil Havacılık’ta Mezuniyet Coşkusu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.