Papillon Beach Club Hizmete Girdi

Artık Yüzme Öğreneceğiniz Profesyonel Bir Ekip Var

Dörtyol yıllardır eksikliğini hissettiği yüzme havuzuna genç girişimciler Hakan Gülgör ve Fatih Gülgör sayesinde kavuştu.

Dörtyol sahili Öğme İş Tatil sitesinin kuzeyinde müstakil bir alanda dört dönümlük bir arazi üzerine kurulu olan tesiste iki adet yüzme havuzu mevcut. Kır bahçesinde ise havuz başı kır düğünleri ve her türlü organizasyonu yapmaya elverişli geniş ve ferah bir alan var. İçerisinde bulunan restoranda ise ızgara çeşitlerini Akdeniz mutfağının zengin mezeleri süslemekte.
Tesisin en büyük özelliği ise profesyonel bir ekip tarafından yüzme kursları veriliyor olması. Bölgede çok sayıda aile çocuklarının ehil ellerde, sağlıklı, kontrollü ve güvenilir bir ortamda yüzme öğrenmelerini temin edecek bir yer bulamamaktaydılar. Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Daire Başkanlığından ve Türkiye Yüzme Federasyon’undan Yüzme Antrenörü sertifikası bulunan Fikri Çil tarafından Papillon Beach Club’da açılan kurslar 30 Mayıs 2016 tarihinden itibaren bölgemizdeki miniklere yüzme dersleri vermeye başladı.
On yıldır Yüzme Antrenörlüğü yapan Fikri Çil yüzme sporunun çocuk ve gençlerin gelişimine olan katkılarını sıralarken; “Yüzme, fiziksel aktiviteler içerisinde vücudumuzu en iyi ve en çok çalıştıran spor dallarından birisidir. Nedeni ise tüm vücut kaslarımızın organize bir şekilde çalışmasıdır. Bu durum, doğru teknikle, belirli bir sıklıkta ve belirli bir şiddette yapılırsa geçerlidir. Eğer tekniğiniz doğru olmazsa, vücudunuzdaki kaslar yanlış açılarda çalışabilir ve vücut kompozisyonunuzun bozulmasına neden olabilir. Papillon Beach Club olarak biz en doğru teknikle çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sunmak istiyoruz. Doğru teknikle yüzmeyi öğrenen bir çocuk, sonraki yıllarda sporcu olmasa dahi, düzgün bir vücuda, iyi bir duruşa ve sağlıklı bir bünyeye sahip olur. 5 yaşından sonra çocuklara haftada en az üç gün bir yada iki saat yüzme dersi verilmesini öneriyoruz. Aksi takdirde ilerleyen yaşlarda çocuklarda hem yüzmeye karşı bir isteksizlik hem de suya karşı bir korku gelişmekte. 6 yaş gurubu yüzme sporunu öğrenmek için ideal yaştır. Ayrıca düzenli olarak yüzen bireyler üç ana, 2 ara öğün olmak üzere günde beş öğün beslenmelidirler.” Dedi.
Papillon Beach Club’ün her türlü organizasyona rahatlıkla ve en keliteli şekilde hizmet verecek bir yapıyla vücuda getirildiğini belirten turizmci Hakan Gülgör’de Papillon Beach Club Yüzme Kurslarından çocukların sağlayacağı faydaları sıralayarak; “Yüzme en başta çocuklarımıza özgüven aşılar, vucüt gelişimi ve duruşu gelişir, yüzme sırasında yüksek miktarda enerji harcandığı için, çocukların obezite gibi hastalıklara yakalanma riski minimumdur. Yüzme esnasından tüm kaslar çalıştığı için, ilerleyen yaşlarda sakatlanma riski azalır. Yüzmeyi erken yaşta öğrenen çocuk, olası bir boğulma riskini minimuma indirir. Suyun rahatlatıcı etkisiyle, çocuklar daha sakin bir yapıya kavuşur.” Diyerek tüm hemşerilerimizi tesisi görmeye davet etti.
25 kişilik ilk yüzme okulunun eğitimlere 30 Mayıs 2016 tarihinde başladığı kaydedilirken ikinci 25 kişilik guruptaki kontenjanların ise dolmak üzere ve kısa süre içerisinde açılacağı kaydedildi.

13221252_257382611317438_8704060863138477239_o

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.