Güneş Enerjisi Paneli İle Klorlama Düzenli Olacak

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), İçmesuyu tesislerinde başlatmış olduğu modernizasyon projeleri ile içme suyunun daha temiz ve aksamadan iletilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

İçmesuyu depolarından meskenlere dağıtımı yapılan suların daha sağlıklı bir şekilde kullanılması adına yapılan çalışmalar kapsamında bilgi veren Genel Müdürlük, içmesuyu tesislerinin dezenfeksiyonunu sağlamak amacıyla İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği’ne göre klorlama yapıldığını açıkladı.

Yapılan klorlama işlemlerinin dozajını ayarlama ve daha düzenli yapılması amacıyla Güneş Enerjisi Paneli sisteminin su depolarında aktif olarak kullanıldığını belirten İdare, kurulan ünite sayesinde elektrik tasarrufunun sağlandığını ayrıca sağlık açısından tehlike içeren kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikelerden arındırıldığını bildirdi.

Güneş Enerjisi Paneli ile kurulan klorlama sisteminin Arsuz, Belen, İskenderun, Dörtyol ve Payas ilçelerinde toplamda 46 adet su deposuna kurulumunun yapıldığı öğrenildi.

GÜNEŞ ENERJİSİ PANELİ İLE KLORLAMA DÜZENLİ OLACAK (1)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.