Arsuz Belediyesi, Geri dönüşüm atağını sürdürüyor

Dönüşüm Seninle Başlar!

Çevre konusundaki duyarlılığı ile bilinen Arsuz Belediyesi, geri dönüşebilen atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması kapsamında hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Daha önce atık pil toplama ve atık yağ toplama kampanyalarını hayata geçiren Arsuz Belediyesi, bu sefer de doğaya bırakıldığında uzun süre kaybolmayan pet şişelerin geri dönüşüme kazandırılması amacıyla “Dönüşüm Seninle Başlar” Projesi’ni başlattı. Arsuz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu tarafından gerçekleşen çalışma kapsamında, ilçe genelinde belirlenen noktalara, şişe formatında tasarlanan metal pet şişe toplama konteynerleri yerleştirildi.

Temiz çevre için el ele
Temizlik İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu’ndan “Dönüşüm Seninle Başlar” projesi hakkında bilgi alarak projenin startını veren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, daha sonra ilçe merkezinde bulunan ve yaz mevsiminde yoğun olarak kullanan Dr. Füsun Sayek Parkı’nda devam eden modernizasyon çalışmalarını inceledi, ardından da Mersin Karayolları 5.Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan ve yapım çalışmaları devam eden Arsuz Köprüsü’nün son durumu hakkında yüklenici firma yetkilileriyle görüştü.
Doğayı korumak, çevre bilinci aşılamak, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak ve ekonomik değeri olan atıkların geri dönüşümünü sağlamak açısından geri dönüşüm projelerini önemsediğini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, atıkların geri dönüşüm yöntemleriyle tekrar üretim sürecine kazandırılmasının ekonomiye, çevreye ve insan sağlığına sunduğu katkıya dikkat çekerek, pet şişe toplama konteynerine ilk su şişesini bırakarak projeyi başlattı.

Pet şişeler geri dönüşüme
Arsuz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu da, geri dönüşebilen pet atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması kapsamında başlatılan projeyle ilk etapta pet şişe toplama konteynerlerini ilçenin yoğun olduğu bölgelerine yerleştirdiklerini söyledi. Konteynerlerin görünümlerinin yanı sıra işlevsellikleriyle de dikkat çekeceğini ifade eden Yetimoğulu, “Plastik atıkları kaynağında ayrıştıran uygulama sayesinde pet şişeler hem kolayca toplanarak zamandan tasarruf sağlanacak, hem çevre korunacak, hem de bu sayede toplanan pet şişeler geri dönüşümde kullanılacak” derken, vatandaşları konteynerlere pet şişe dışında çöp atılmaması konusunda hassas olmaya davet etti.

Arsuz Köprüsü yakın takipte
Daha sonra Arsuz Köprüsü’ndeki çalışmaların son durumu hakkında da yüklenici firma yetkilisinden bilgi alan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Özellikle yaz mevsiminde yoğun araç sirkülasyonu yaşanan köprümüzün sezona yetişmesi için yüklenici firma temsilcilerini sürekli ziyaret ederek, istişarelerde bulunuyoruz. Halkımızın ve esnafımızın mağdur olmaması, çalışmaların hızlanması için teknik kadrom ve ekibimle birlikte sizlere her türlü desteği sunmaya hazırız” derken yetkililer de köprü ayakları için kazık çakma çalışmalarının devam ettiğini, şu ana kadar 34 adet kazık çakma işlemi gerçekleştirdikleri köprünün 30 Haziran’a kadar yetiştirilmesinin planlandığını dile getirdi.

arsuz (1) arsuz (2) arsuz (3) arsuz (4)

Önceki İçerikBelen, Arsuz ve İskenderun’da Bakım Onarım Devam Ediyor
Sonraki İçerikİste Denizcilik Myo Öğrencileri Finalist Oldu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.