BM Genel Sekreter Yardımcısı Stephen O’brien Hatay’da

Vali Topaca, BM heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek “Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Sayın O’Brien, ilimizi ziyaret ediyor. Bir takım temasları oldu. Kendileri buradaki yardım faaliyetlerini yerinde gördüler. Tüm bunları ele alarak birlikte bir değerlendirme yapacağız.” dedi.

Basın mensuplarının soruları üzerine BM Genel Sekreteri ve İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O’Brien: “Öncelikle sıcak karşılamadan ve olağanüstü misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde İstanbul’da İnsani Yardım Zirvesi’nde gösterilen misafirperverlik ve cömert tutum karşısında birçok insani yardım konusunda konuşma ve tartışma imkânımız oldu. Bunları yaşamaktan mutlu olduğumu belirtmek isterim.” dedi.

Bir başka soru üzerine ise Genel Sekreter Yardımcısı O’Brien: “Hatay’a gelmek istedim; çünkü Hatay, dünyanın en çok Suriyeli misafir kabul eden ülkesinin nadide bir şehri. Burada Suriyelilerin ne kadar sıcak ve dostane bir şekilde karşılandığını ve kucaklandığını görmek istedim. Aynı zamanda buradan sınırın diğer tarafına insani yardımların nasıl gerçekleştiğini de görmek istedim. Nitekim bunu da gördüm.” açıklamasında bulundu.

Hatay’da geçici koruma kapsamında bulunan Suriyelilerin bütün Avrupa ülkelerinde bulunandan fazla olması konusunda da bir değerlendirme yapan Genel Sekreter Yardımcısı O’Brien, “Sadece Türkiye’nin değil bütün insanlığın bu konuda sorumluluk alması, elini taşın altına koyması gerekiyor. Türkiye’nin de bu insanlara göstermiş olduğu olağanüstü misafirperverliği ve dostane ev sahipliği buna katkıda bulunuyor.” dedi.

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca, konuğuna Samandağ ilçesinde yetişen ve dünyanın en iyisi olarak kabul edilen kamışlardan yapılan ney hediye etti ve BM heyetiyle birlikte Valilik binasında bulunan, Hatay Millet Meclisi Başkanı ve üyelerinin balmumu heykellerinin ve Hatay Devleti’nin tarihine ışık tutan belgelerin yer aldığı “Hatay Devleti Müzesi’ni gezdiler.

4

Önceki İçerikBelen ve Arsuz’da Elektriğin Kesik Olacağı Yerler
Sonraki İçerikSigorta Acenteleri Derneğinden İTSO’ya ziyaret
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.