Bir Kişi Fedakarlık Eder, Tüm İnsanlık Kurtulur

Antakya Kültür Merkezi Konferans Salonundaki anma programına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Uysal, H. Volkan Köksal ve Bilal Ölmez, ilçe kaymakamları, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, belediye başkanları, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlimizin manevi muhafızı Habib-i Neccar Hazretlerini anmak ve onun felsefesini anlamak üzere bir araya geldiklerini belirten Vali Topaca, Habib-i Neccar Hazretleri’nin hepimizin kalbinde ve ruhunda yeri olduğunun altını çizerek: “Fikirlerine, felsefesine, samimiyetine, cesaretine, ihlasına ve dürüstlüğüne bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz Habibi-i Neccar’ın sadece kalbimizde olması yetmez. Aynı zamanda onun düsturlarını iyi anlamalı ve etrafımıza yaymalıyız. Çünkü o muhterem zat, o dönemde, yapılan bir haksızlığa korkmadan müdahale edebilmeyi, hayatı pahasına savunduğu değerleri korumayı göze almıştır. Nitekim bugün dünyaya ve topluma baktığımızda hakikaten hiçbir etki altında kalmadan, cesurca doğruları savunabilen, doğrunun peşini bırakmayan ne kadar da az kişi kaldığını görüyoruz. Bu noktada Habib-i Neccar Hazretleri gibi şahıslara ihtiyaç duyuyoruz.” dedi.

Günümüzde toplumumuzun doğruları söyleyecek, samimi, ihlaslı, dürüst önderlere ihtiyacı olduğunu belirten Sayın Topaca: “Bu ikazlar yapılmadığı zaman da dünya ve insanlık, pusulası olmayan bir gemi gibi bir o tarafa, bir bu tarafa savrulur. Öyle bir zamandayız ki; savaşlar, kavgalar, ölümler, birbirini katletmeler, ne için savaşıldığı belli olmayan birçok hadiseyle karşı karşıyayız. İşte bunların altında yatan sebep; insanların cehaleti, samimi ve dürüst insanların azlığıdır. Bugün, dünyanın Habib-i Neccar Hazretlerinin felsefesine, yaklaşımına daha çok ihtiyacı vardır. Hakkı söyleyip, hakkı tutup, hakkı destekleyecek bir anlayışa ihtiyaç var. Nitekim Habib-i Neccar Hazretleri de hakkı söylediği için şehit olmuştur.

-Bir Kişi Fedakârlık Eder, İnsanlık Kurtulur-

Biz birlik olup birbirimize güvenirsek bu şehirler, bizim barış içerisinde yaşadığımız ve çocuklarımızın da yaşayacağı bir kent olacaktır. Ne zaman ki birlik beraberliğimizi kaybeder, aramıza şehrin kapısını açacak hainleri sokarsak, bu birlikte yaşama kültürümüzü kaybederiz. Bu noktada Habib-i Neccar Hazretlerinin, Beyazid-i Bestami Hazretlerinin, Şeyh Ahmet Kuseyri Hazretlerinin inandığı değerleri çocuklarımıza, gençlerimize anlatmak gerekli düşünüyorum. Aramızdaki birliği, beraberliği, kardeşliği, Habib-i Neccar Hazretlerinin düsturuyla kuvvetlendirmek suretiyle geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimize inanıyorum. Bu düşüncelerin anlatılması, gelecek nesillere aktarılması işinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bilimsel anlamda Habib-i Neccar Hazretleriyle ilgili daha derinlemesine bilimsel çalışmalar yapılması, o felsefenin kitap, araştırma, doktora tezi gibi hususlarda teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

2

Önceki İçerikMübarek Cuma Günüyle Birleşen Habib-İ Neccar Anmasında Etli Pilav İkramı
Sonraki İçerikHatay,Ülke Gündeminde
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.