Uzm. Klinik Psikolog Uygun’dan Sınav Kaygısı Semineri

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi ve Kırıkhan Belediyesi’nin işbirliğiyle; Uzm. Klinik Psikolog Gamze Uygun, Kırıkhan Naim Atakaş Anadolu Lisesi öğrencilerine ‘Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yöntemleri’ ile ilgili seminer verdi.
Kırıkhan Naim Atakaş Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere; Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Okul Müdürü Mutlu Anlar, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Müdür Yardımcısı Ahmet Ahraz ve 11. Sınıf öğrencileri katıldı.

“Çalışarak, hedefimize odaklanmalıyız”
Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, dünyanın en güzel mesleğinin öğrencilik olduğunun altını çizerek, “Hedefi olmayan gemileri, fırtınalar bile bir yere götüremez. O’nun için hedeflerimizi belirlemek zorundayız. Hedeflerimizi belirledikten sonra da, o hedefe nasıl varacağımıza dair planlarımızı yapıp, çalışarak hedefimize odaklanmalıyız. Sizler geleceğin teminatısınız. Atacağınız bir tohum, sizin ve sonraki neslinizin geleceği demektir. Sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Geleceğiniz aydınlık olsun” açıklamasında bulundu.

“Geç kaldığınızı düşünmeyin”
Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği seminere konuşmacı olarak katılan Uzm. Klinik Psikolog Gamze Uygun ise, “Sınav kaygısı, sınav öncesinde öğrenilen bilginin, sınav sırasında kullanılmasına engel olan ve başarının düşmesine yol açan yoğun kaygıdır. Felaket yorumları içeren düşünceler, unutkanlık, dikkati toplayamama, konuları hatırlamakta güçlük gibi zihinsel sınav kaygısı belirtileridir. Gerginlik, sinirlilik, karamsarlık korku hali, panik, kontrolü yitirme hissi, güvensizlik, çaresizlik ve heyecan gibi duygusal belirtilerde sınav kaygısının nedenlerindendir. Ayrıca ders çalışmayı bırakma, sınavı yarıda bırakma, ders çalışmayı erteleme, sınava girmeme gibi davranışsal belirtiler vardır. Sınav kaygısıyla baş etmek için, öncelikle sizi kaygılandıracak davranışlardan uzak durmanız gerekir. Beslenmenize dikkat edin. Aşırı kaygılıysanız gevşeme hareketleri yapın. Hiçbir zaman geç kaldığınızı düşünmeyin. Hemen şimdi başlayın ve unutmayın ki; başlamak, bitirmenin yarısıdır” dedi.

1 2 4

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.