Kararlıyız; Arsuz’u hep birlikte hakkettiği yere taşıyacağız

Arsuz Kent Konseyi 3. Olağan Genel Kurul toplantısını geniş bir katılımla gerçekleştirdi. Gönüllülük esasıyla çalışan ve Arsuz için projeler üreten Kent Konseyi yönetim kurulu ve üyelerini genel kurul toplantısında Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve Başkan Yardımcısı Ali Yavuz da yalnız bırakmadı.
Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek başkanlığında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda divan başkanlığına Mehmet Horoz, divan üyeliklerine ise Mehmet Eşkili ve Hasan Arslan getirildi.

Tarihi Arsuz Köprüsü anıtlaşıyor
Kent konseyinin faaliyet raporunu okuyarak, çalışma gruplarının hazırlamış olduğu projelerin yanı sıra Arsuz Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeleri de genel kurulla paylaşan Prof. Dr. İskender Sayek, yıkılan tarihi Arsuz Köprüsü’nün korkuluklarından yapılacak olan bir anıtı Arsuz Köprüsü’nün simgesi olarak Arsuz’a kazandıracakları müjdesini verdi.
Arsuz Kent Konseyi’nin hedeflerinden bahseden İskender Sayek, turizm için Arsuz’u tanıtan afişler hazırlanması, yamaç paraşütü ve hava sporlarının turizm altyapısının hazırlanması, sosyal yardımlaşma sandığı kurulması, eski Arsuz evlerinin korunması ve restorasyonu, Arsuz-İskenderun yolu üzerindeki Pirinçlik mevkiinde bulunan tarihi “Hırsız pınarı/Haramiler Çeşmesi”nin yeniden inşası, caddelerin çiçeklendirilmesi için her ev/parsel/dükkana iki begonvil dağıtma projesi, elektrik direklerine sarkan sardunya çiçekleri ekilmesi, ağaçlandırma ve piknik alanları oluşturma gibi bir çok projeyi anlatırken, kent konseyinin en aktif çalışma grubunun da çevre grubu olduğuna vurgu yaptı.
Arsuz Kent Konseyi’nin logosunu da ilk kez görücüye çıkan İskender Sayek, genel kurulun değerlendirmesi ve yapılacak olan değişiklerle de logonun son halini alacağını ifade etti.

“İstediğiniz kadar proje üretin, biz yaparız”
Daha sonra söz alan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ortak akılla, herkesi yönetime katan bir yönetim anlayışı sergilediklerini belirtirken, Arsuz Kent Konseyi’nin projelerinin kendi düşüncelerine yakın olduğunu ifade etti.
Arsuz Kent Konseyi yönetim kurulu ve üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başkan Nazım Culha, “Kent Konseyimizin iki ana projesini hayata geçirdik. Kent konseyini belediyemizin arka bahçesi olarak görmüyoruz. Kent konseyini kurarken, bu şehrin değerlerinden ve şehir için proje üretecek beyinlerinden oluşması yönünde çaba sarfettik. Hakikaten baktığınız zaman da bu kentin değerleri burada, beyinleri burada… Onların proje üretmesi ve bu projelerin hayata geçmesi için öneri sunması bizi memnun ediyor. İstediğiniz kadar proje üretin, istediğiniz kadar bize proje sunun. İmkanlarımızı aşmaması halinde hepsini yapmaya hazırız. Türkiye’nin çok az yerindeki belediyelerde kent konseyi kurulur ve kurulduğu yıl bir toplantı yapar, daha sonra ne toplantı yapılır ne de proje üretilir. Ama Arsuz Kent Konseyi öyle değil. Öyle olmayacak. Hem projeleriyle, hem de kongrelerini zamanında yapılmasıyla da bunu zaten görüyoruz. Arsuz’un turistik yerlerini tanıtmak için bizim de bir çalışmamız var. Bu projenizi olmuş bilin. Yamaç paraşütü ile ilgili altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Eski Arsuz evlerinin tanıtılması, korunması, restorasyonu ve projelendirilerek turizme kazandırılması gibi ciddi bir çalışmamız çalışmamamız var. Bu binalarla ilgili önümüzdeki günlerde Tarihi Kentler Birliği Uzmanlar Kurulu toplantısında bir sunum yapacağız. Talep ettiğiniz projelerin hepsinin tespiti yapılmış ve hayata geçmek üzere sıra beklemektedir. Biz kararlıyız; coğrafyasıyla, tarihiyle, doğal güzellikleriyle, yeşiliyle, deniziyle eşsiz güzellikteki bu kenti hep birlikte hakkettiği yere taşıyacağız” şeklinde konuştu.

kent konseyi (1) kent konseyi (2) kent konseyi (3)

Önceki İçerikSpor Camiasını Üzen 2 Kaza
Sonraki İçerikHatay’ın En Büyük Projelerinden Biri Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.