Hep birlikte kutlayacağımız nice Paskalyalara

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Hıristiyanlığın en büyük bayramı kabul edilen ve İsa’nın dirilişini temsil eden Paskalya Bayramı’nı yayımladığı mesajla kutladı. Farklı dinlerin ve kültürlerin bayramlarını birlik, beraberlik, kardeşlik, hoşgörü, sevgi ve dayanışma duyguları içerisinde büyük bir coşkuyla kutladığı Arsuz’daki barışçıl yaşamın Türkiye’ye örnek olması gerektiğini ifade eden Başkan Culha, Hıristiyanların 30 Nisan’ı 1 Mayıs’a bağlayacak olan gece kutlayacakları Paskalya Bayramı’nın herkese huzur ve barış getirmesini temenni etti.

Bayramların daha çok kenetlenmemizi sağlayan ve bizi birbirimize yakınlaştıran özel günler olduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Arsuz, farklı dinlerin ve kültürlerin bir arada barış ve huzur içerisinde yaşadığı, birbirlerinin acısını, sevincini, bayramlarını hep birlikte paylaştığı, saygı ve hoşgörünün esas alındığı bir ilçedir. Çan sesinin, ezan sesine karıştığı ilçemiz Arsuz’da aynı gelenekleri paylaştığımız, sevinç ve tasada da birlikte olduğumuz Hıristiyan vatandaşlarımızla dini bayramlarımızı da saygı, sevgi ve kardeşlik duygularıyla hep birlikte kutlamanın güzelliğini yaşıyoruz. Bu vesileyle başta ilçemiz olmak üzere, Hatay’da ve tüm ülkede yaşayan Hıristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Bayramı’nı kutlar, inanç, birlik ve beraberlik duyguları ile bizleri bir araya getiren bayramın tüm insanlığa barış, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederim” dedi.

 

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.