“Sualtından Türkiye” Sunumuna Yoğun İlgi

Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği, sualtı görüntüleme yönetmeni ve belgesel yapımcısı Tahsin Ceylan’ın “Sualtından Türkiye” adlı sunum-söyleşi programı İSTE Merkez Kampüsü’ndeki Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Etkinliğe, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı Kurmay Yarbay Erdinç Balkan, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube çalışanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında kısa bir konuşma yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, sualtı dünyasının kapılarını aralayan ve deniz bilinci oluşması için düzenlenen etkinliğin paydaşı olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Rektör Dereli, çektiği belgesellerle dünya çapında tanınan sualtı görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan’a ve projeye emeği geçenlere katkılarından ötürü teşekkür etti.

“Deniz ve Biz” temalı proje kapsamında deneyimlerini sunum olarak paylaşan Tahsin Ceylan, Denizlerdeki kirliliğin önlenmesi ve sualtı canlıların geleceği konusunda bilinmeyenleri aktardı. Türkiye genelinde birçok üniversitede konferanslar veren Tahsin Ceylan, “bilmeden koruyamayız” diyerek sualtı canlılarının yok olma tehlikesine karşı toplumsal bir bilinç oluşması gerektiğine vurgu yaptı.

Tahsin Ceylan’ın farklı denizlere ait çeşitli sualtı canlıları ve türlerini anlattığı sunumu izleyenlerden tam not aldı. Program, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından projeye katkılarından dolayı İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve Tahsin Ceylan’a plaket takdim edilmesinin ardından kokteyl ile sona erdi.

2 3

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.