Yeniden doğmuş gibiyim

BÖLGEDE BİR İLK DAHA LAPAROSKOPİK BOCHDALEK HERNİ CERRAHİSİ
Nefes darlığı şikâyetiyle Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne başvuran Kadriye Güvercin (64)’in göğüs boşluğunda olan kalın bağırsak, dalak ve pankreası, Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş’ın gerçekleştirdiği başarılı operasyonla tekrar karın boşluğuna alındı.
Kadriye Güvercin’de, yetişkinlerde çok nadir rastlanan ‘Bochdalek Hernisi (Diyafram Fıtığı) görüldüğünü belirten Op. Dr. Cavit Göktaş, ameliyatı laparoskopik şekilde gerçekleştirerek, bölgede bir yeniliğe daha imza attı. Yıllardan bu yana birçok sağlık sorunu yaşayan ve hastalığına bir türlü çare bulunamadığını ifade eden Güvercin ise ameliyat sonrası yeniden doğduğunu ifade etti.
Gerçekleştirdikleri ameliyat hakkında bilgiler veren Op. Dr. Cavit Göktaş, “Yıllardır sol göğsünde sıkışma, nefes darlığı şikâyeti olan hastamızda, doğuştan beri fark edilmeyen Bochdalek Hernisi, çekilen röntgen ve batın thorax tomografisiyle saptandı. Hastamızdaki diafragma yırtığı, 8-10 cm genişliğinde; kalın bağırsak, dalak ve pankreas kuyruğu göğüs boşluğuna yerleşmişti. Hastaya genel anestezi altında laparoskopik diafragma onarımı yapıldı. Diafragma defekti ise greft ile onarılıp kapatıldı. Ayrıca Kadriye Hanım’a aynı seansta safra kesesi ameliyatı gerçekleştirdik. Hasta, ameliyattan üç gün sonra ise şifa ile taburcu edildi. Göğüs ağrısı, nefes darlığı kayboldu. Şuan hastamız mutlu bir şekilde hayatına devam etmektedir” açıklamasında bulundu.
“Bochdalek, hayatı tehdit eder ve nadir görülür”
Bochdalek fıtık diyaframının doğumsal bir kusur olduğunu ve yetişkinlerde beş binde bir görüldüğünü ifade eden Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş, “Bochdalek Hernisi, doğumsal gelişmektedir. Bu tip fıtıklarda, genellikle diyaframın gelişiminde, bir hata sonucu posterolateralinde bir açıklık oluşmaktadır. Hayatı tehdit eden bir durum olan Bochdalek Fıtığı, ameliyatla düzeltilir. Fakat nadir olarak yetişkinlerde nefes darlığı sorunu ile ortaya çıkabilmektedir. Büyük hernilerde komplikasyon gelişme riski de yüksek olduğundan, hastaya acilen cerrahi operasyon planlanmakta ve ameliyat hastaya büyük rahatlık sağlamaktadır” açıklamasında bulundu.

“Yeniden doğmuş gibiyim”
Ameliyat sonrası sıkıntılarından kurtulduğunu anlatan Kadriye Güvercin ise, “Son birkaç yıldır, inanılmaz ağrı ve yutma güçlüğü yaşıyordum. Bu sıkıntılarım nedeniyle birçok merkeze ve doktora başvurmama rağmen, hiçbir sonuç alamamıştım. Son çare Dr. Cavit Bey’e tanıdıklarım vasıtasıyla geldim. Doktorum bana, tetkikler sonrası yetişkinlerde çok nadir görülen bir hastalık olduğunu belirtince şaşırmıştım. Ameliyat olmam gerektiği söylendi ve bende kabul ettim. Şuan kendimi çok iyi hissediyorum. Beni ağrılarımdan kurtaran doktorum Cavit Bey’e çok teşekkür ediyorum” dedi.gelişim

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.