Hatay’ın Ruhunu Dünyaya Tanıtacağı “Expo 2016 Antalya” Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olma niteliğine sahip ve bu yıl ülkemizde “Çiçek ve Çocuk” temasıyla gerçekleştirilen olan “EXPO 2016 Antalya” 22 Nisan Cuma Günü kapılarını ziyaretçilere açtı.

Açılışına devletin zirvesinin de katıldığı dev sergi alanında Hatay’ın tanıtımı için özel davet aldığı 4 eşsiz projeyle yerini alan HBB, tüm dünyaya kadim tarihi olan Medeniyetler Şehri Hatay’ı layıkıyla tanıtacak.

HBB PROJE SERGİ ALANI ZİYARETÇİLERİN AKININA UĞRAMAYA BAŞLADI

Hatay’a katma değer sağlayacak “Asi Nehri Güzelleşiyor”, “Antakya İnsan Şehir”, “Gazella Gazella Eko Parkı Köy Okulu ve Müzesi Projesi” ve “Okeanus Tethys Replika Sergisi” projelerinin simülasyon gösterileri ve çeşitli görsellerle tanıtıldığı HBB’ye ayrılan 542 metrekarelik tanıtım alanı dünyanın çeşitli yerlerinden fuara katılan ziyaretçilerin akınına uğramaya başladı.

BAŞKAN SAVAŞ, HATAY’IN DÜNYA NEZDİNDEKİ PRESTİJİNİN YÜKSELMESİ İÇİN PROJE SERGİ ALANINDA

EXPO 2016 Antalya sergi alanında ziyaretçileri misafirperverliğiyle karşılayarak ağırlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ziyaretçilere medeniyetler şehri Hatay’ı tanıtmanın yanı sıra onlara, doğa dostu belediyecilik anlayışıyla hazırlanan HBB projeleri hakkında da bilgiler verdi.

8 MİLYON ZİYARETÇİNİN BEKLENDİĞİ MEGA FUARDA HATAY’A BÜYÜK İLGİ

Tarihi önemi, kültür birikimi ve turizm potansiyeliyle nadide bir şehir olan Hatay’ın hak ettiği değere ulaşması için mesai harcayan Başkan Savaş, 50’yi aşkın ülkenin katıldığı ve 8 milyon ziyaretçinin hedeflendiği fuarın Hatay’a yatırımlar şeklinde yansıması için büyük çaba harcıyor.

BAŞKAN SAVAŞ HATAY’A DAİR NEGATİF ALGILARI BERTARAF EDİYOR

Sergi açılışından önce katıldığı televizyon programlarında, Hatay’ın sahip olduğu tüm özellikleri hem ulusal hem de uluslararası arenada ön plana çıkarmak amacıyla hazırlanan projeler hakkında kapsamlı bilgiler paylaşan Başkan Savaş, çevre ülkelerde yaşananlar nedeniyle Hatay ile ilgili oluşan olumsuz kanaatleri ve negayif algıları yıkmak için çaba harcadıklarının altını çizdi.

image image_2 image_3

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.