Ahrazoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı

Ahrazoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle yayınladığı kutlama mesajında “23 Nisan 1920 tarihi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hediye ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olmasının yanı sıra Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı ve egemenliğin kaynağının Millet olarak ilan edildiği önemli bir gündür.” dedi.

Milletvekili Ahrazoğlu, yayınladığı mesajında 23 Nisan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ve ulusal egemenliğinin tanınması noktasında ki önemine vurgu yaparak, “Emperyalist güçlerin ülkemizi işgal ettiği, umutsuzluğun, yokluğun ve her türlü güçlüklerin yaşandığı o dönemlerde kurularak, millet egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni Türk Devleti’nin kurulması sürecinde kararlı ve tarihi adımlar atan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 96 yıldır aynı kararlılıkla varlığını sürdürmektedir. Ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti, bizlerin bu bilinçli çabalarıyla, dünya devletleri arasında hak ettiği seçkin yere sahip olacaktır. 23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve dolayısıyla da halkın yönetime tam anlamıyla hakim olmasının ilk günü olduğu için ulusal egemenlik açısından da önemli bir anlam taşımaktadır.

Türk tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk devletinin devamlılığını emanet edeceğimiz Cumhuriyetimizin bekçisi olan çocuklarımızın bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir. Mustafa Kemal Atatürk, birçok alanda yapmış olduğu yenilikler gibi ileri görüşlülüğünü de bir kez daha sergileyerek 23 Nisanı çocuklara armağan ve emanet etmiştir. Yıllardır çeşitli etkinliklerle ve coşku içerisinde kutladığımız bu bayram tüm dünya çocuklarının sahip olduğu tek bayramdır. Bu duygu ve düşüncelerle yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, TBMM’nin açılışının 96. yıldönümünün aziz milletimize ve demokrasimize yeni bir soluk ve heyecan getirmesini diliyorum.” dedi

Milletvekili Ahrazoğlu mesajını, “Sevgili çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyor; barış, huzur, mutluluk ve kardeşlik diliyorum. Ayrıca kutlu Meclis’i emanet eden büyük Atatürk ve dava arkadaşlarına, şükran duygularımla Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.” şeklinde tamamladı.

Ahrazoglu-1

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.