İSTE Petrol ve Doğalgaz Mühendisleri Sahadaki Yerlerini Alıyor

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ergül Yaşar; “Bölümümüz 2008 yılında kurulmuş olup 2010 yılından itibaren lisans eğitimi vermektedir. Bölümün bünyesinde akademik personel olarak 6 öğretim üyesi, 6 araştırma görevlisi mevcuttur. 18’i yabancı uyruklu olmak üzere 371 lisans, 24 yüksek lisans öğrencimiz bulunmaktadır” dedi. İSTE Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü’nün ülkemizde İTÜ ve ODTÜ’den sonra açılan 3.ncü Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ergül Yaşar, bölümde disiplinli, araştırmacı ve sorgulayıcı öğrenciler yetiştirmeye çalıştıklarını belirtti.
Prof. Dr. Ergül Yaşar; “Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü tüm yerbilimleri disiplinlerini bir arada barındıran ve hepsinden tümleyici bilgi gerektiren bir mühendislik dalıdır. Öncelikli amacımız Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği eğitiminin kalitesini arttırmaktır. Bunun yanında öğrencilerimizin deneyim kazanması için sık sık bölgedeki petrol doğalgaz ve jeotermal sahalara teknik geziler düzenlemekteyiz. Bu geziler esnasında elde edilen sondaj, jeoloji, kayaç özellikleri, petrol ve doğalgazın kimyasal özellikleri gibi veriler laboratuvar ortamında deneysel olarak incelenerek derslerde uygulamalı olarak işlenmektedir” diyerek mezun olmuş ve olacak öğrencilere iş hayatlarında başarılı olabilmeleri için destek ve danışmanlık sağladıklarını ifade etti.
Bölüm ile ilgili bilimsel çalışmalara da değinen Prof. Dr. Ergül Yaşar; “Petrol ve doğalgaz kaynaklarının araştırılıp bulunması ve işletilmesi konusunda bilimsel çalışmalara ağırlık verilmektedir. Ham madde araştırmaları, sondaj, petrol ve doğalgaz potansiyel rezerv saha çalışmaları, bölgenin jeotermal yönünden analizi, petrol ve doğalgaz ile ilgili rezervuar hesaplamaları gibi bilimsel konularda bölgemize ve İSTE’ye katkı sağlamak amacı ile çalışmalar yürütmekteyiz” dedi.

2

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.